На Львівщині відбулись змагання вальників лісу

10 липня 2018р, Новини. Прес-служба

 

6 липня 2018 року у Сусідовицькому лісництві ДП «Старосамбірське лісомисливське господарство» Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства відбулися XX обласні змагання вальників лісу.

         18 представників державних підприємств лісового господарства області серед яких 2 юніори, демонстрували свою вправність у володінні бензопилою та доводили, що саме вони гідні називатися найкращими.

        Змагання розпочалися після урочистого відкриття та спільної молитви.

        Учасники змагалися у п’яти номінаціях: звалювання дерев; обрізання сучків; монтаж нового ланцюга; розкряжування стовбура комбінованим різом та точність розкряжування.   

        Членами журі визначино два перших місця, які розділили між собою представники державних лісогосподарських підприємств Львівського ОУЛМГ  майстер   лісу Нивицького лісництва ДП «Радехівське ЛМГ» Кухта Володимир Романович, який набрав 1575,2 балів та майстер лісу Козівського лісництва ДП «Сколівське ЛГ» Рибак Василь Васильович- 1537,2 балів. На другому місці вальник лісу Заболотцівського лісництва ДП «Бродівське ЛГ» Прийма Ігор Васильович його результат -1270,1 бали. На третьму місці вальник лісу Мохнатського лісництва ДП «Боринське ЛГ» Ільницький Володимир Йосипович з результатом – 1270,1 балів.

        Кращими в окремих видах змагання на чотирьох з п’яти етапі став представник ДП «Радехівського ЛМГ» Кухта Володимир Романович ;

-«відокремлення сучків» – із 408 балами ;

-«розкряжування стовбура комбінованим різом» –200 балів;

-«точне розкряжування» – 242,2 бали;

-«монтаж нового ланцюга» -108 балів

Кращим на етапі– «звалювання дерев» був вальник лісу ДП «Сколівське ЛГ» Рибак Василь Васильович (658 балів);

         З метою популяризації професії «вальника лісу», у змаганнях взяли участь два юніори державних лісогосподарських підприємств області. Найвправнішим з них виявився вальник лісу Бродівського лісництва ДП «Бродівське ЛГ» Островський Володимир Ігорович з результатом 1052,4 бали. Другим став представник ДП «Славське  ЛГ» Талайло Василь Ігорович, його результат 791,2 бали.

        Переможці обласних змагань, а саме: Кухта Р.І та Рибак В.В. будуть представляти Львівщину на XXI республіканських змаганнях, які відбудуться  в серпні місяці 2018 року на базі ДП «Тетерівське лісове господарство» Київського обласного управління лісового та мисливського господарства.

        Переможці змагань були  нагороджені грамотами, цінними подарунками і грошовими преміями не тільки від організаторів, а й від фірм-партнерів 

        При підведенні підсумків було відмічено високий рівень підготовки та організації змагань працівниками ДП «Старосамбірське ЛМГ», що сприяло їх успішному проведенню. На завершення усім учасникам змагань побажали, щоб про безпеку праці  пам’ятали не лише на змаганнях, а  щоденно під час роботи в лісі.

        Відеосюжет про проведення XX обласних змагань вальників лісу у Львіському ОУЛМГ можна переглянути за посиланням https: //youtu.be/lf8hCV20-_0

 

Відділ лісових ресурсів, машин

та технологій Львівського ОУЛМГ

 

Ключові слова:

ЗмаганняВальник лісу

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління