Лісівники Львівщини долучилися до проведення загальногалузевого заходу з осінньої посадки лісу в рамках відзначення Міжнародного року лісів

16 листопада 2011р, Новини. Прес-служба

З 1 по 12 листопада цього року підприємства Львівського управління лісового та мисливського господарства провели осінню посадку лісу, долучившись до акції Держлісагентства України з нагоди Міжнародного року лісів. Основною цільовою групою, на яку було зроблено найбільший акцент, стала учнівська молодь, саме та частина суспільства що тільки формує свою думку про навколишнє середовище і потребує максимальної кількості знань про природу та ліс зокрема.

За час проведення акції у різноманітних заходах прийняли участь 100 учнів загальноосвітніх середніх шкіл області. У школах було прочитано лекції на природоохоронну тематику, для учнів молодших класів проведено виховні години на тему «Людина і ліс». Поряд з теоретичним ознайомленням молоді з природою у всіх лісогосподарських підприємствах області проводилися практичні заняття з учнями: майстер класи по садінню лісу, посіву лісового насіння, виготовленню та встановленню шпаківень та інше. Також разом з пізнавальною програмою учні залучалися до повсякденної роботи лісівників, за їх участі створено 10 га лісових культур, де було висаджено понад 66 тис. шт. саджанців основних лісотвірних порід (дуба звичайного, ялиці білої, сосни звичайної, бука лісового, вільха чорної); створено дендропарк площею 1,0 га, посіяно лісове насіння на площі 3,5 га; ліквідовано стихійні сміттєзвалища на території лісового фонду; а також прибрано та упорядковано близько 30 пунктів короткотермінового відпочинку.

Найцікавіші заходи акції були проведені в Жовківському, Бродівському, Рава-Руському та Золочівському лісгоспах, де до посадки лісових культур окрім молоді долучилися голови райдержадміністрацій, районних, сільських та селищних рад, керівники районних держустанов та організацій, громадські активісти та представники екологічних організацій.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління