Держлісагентство посилює контроль за заготовленою деревиною

21 грудня 2018р, Новини. Прес-служба

У лісогосподарських підприємствах Державного агентства лісових ресурсів України запроваджено систему електронного обліку всієї заготовленої та реалізованої деревини.

Про це Укрінформу повідомив директор державного підприємства «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр» Держлісагентства Віктор Мельниченко.

“При наявності на підприємстві електронного обліку на кожну колоду ділового лісу ставиться бирка, на дров’яну деревину бирка ставиться на партію. Головним оператором Єдиної державної системи електронного обліку деревини є державне підприємство “Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр” Держлісагентства”, - сказав Мельниченко.

Він зазначив, що доступ до Системи електронного обліку деревини (ЕОД) надано Національній поліції України та Службі безпеки України. Хоча, як уточнив Мельниченко, відомству підпорядковано лише 73% лісового фонду України, а 27% лісів належать постійним лісокористувачам інших відомств, у яких майже не впроваджено електронний облік.

Директор центру також поінформував, що за підтримки продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO) створено автоматизовану систему “Сертифікат походження лісоматеріалів”, яку синхронізовано із Системою ЕОД. “Завдяки цьому значно підвищився контроль за видачею сертифікатів, забезпечено роботу всіх користувачів у режимі онлайн, унеможливлено повторне використання документів та фіктивних товарно-транспортних накладних”, - наголосив посадовець.

Також він повідомив, що за дорученням Держлісагентства триває розробка програмного продукту з виписки лісорубних квитків. Це дозволить перейти на електронні лісорубні квитки та значно посилить контроль за їхнім оформленням.

За інформацією директора, державним підприємством «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр» Держлісагентства розроблено і впроваджено в дію програмний продукт для проведення електронних аукціонів необроблених лісоматеріалів. 

dklg.kmu.gov.ua

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління