Запровадження відкритих аукціонів з продажу необробленої деревини - найдієвіший спосіб забезпечити розвиток лісового господарства

29 листопада 2011р, Новини. Прес-служба

Скасування прямих угод і запровадження відкритих аукціонів - це найефективніший і найдієвіший спосіб забезпечити системний розвиток галузі лісового господарства та унеможливити економічні зловживання на будь-якому рівні. На цьому акцентував увагу голова Держлісагентства Віктор Сівець на прес-конференції в УКРІНФОРМі, яка відбулася 28 листопада.

"Результати попередніх аукціонів із продажу необробленої деревини, і, зокрема у четвертому кварталі року, що минає, підтверджують, що наше відомство в повному обсязі забезпечує виробничі потреби провідних деревообробних підприємств держави. Адже на всіх торгах поточного року не було реалізовано 100% представленої на продаж деревини", - констатує Голова Держлісагентства Віктор Сівець.

Так, за його даними, на загальні аукціони було виставлено 631,9 тис. куб. м, викуплено 539,2 тис. куб. м, що становить 85,3% від загальної кількості заготовленої деревини. А на спеціальних аукціонах деревообробникам було запропоновано 767,1 тис. куб. м, з яких фактично було реалізовано 695,9 тис. куб. м, що становить 90,7% від загальної кількості, виставленої на продаж.

У середньому на аукціонах ціну було піднято на 10-15% до 235 грн за кубометр.

Нагадаємо, керівник Державного агентства лісових ресурсів Віктор Сівець та президент асоціації "Меблідеревпром" Сергій Сагаль підписали Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю.

Метою зазначеного документа є забезпечення розвитку лісового господарства, деревообробної, меблевої та целюлозно-паперової галузей, шляхом впровадження нових технологій виробництва. "Це надасть можливість поліпшити інвестиційний клімат у державі, забезпечить створення умов для повного використання наявних лісосировинних ресурсів для виготовлення кінцевої продукції вітчизняними підприємствами лісопромислового комплексу", - зазначив В.Сівець.

Прес-служба Держлісагентства України

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління