Віктор Сівець: українські лісівники цьогоріч побудували понад 400 км лісових доріг

29 листопада 2011р, Новини. Прес-служба

Держлісагентством цьогоріч побудовано понад 400 км лісових доріг. Удвічі більше лісівники обіцяють побудувати і в наступному році. Це один із пріоритетів розвитку галузі на найближчу перспективу. На цьому наголосив голова відомства Віктор Сівець на прес-конференції в УКРІНФОРМі, яка відбулася 28 листопада.

"Значення лісових шляхів переоцінити складно. Окрім того, що розвинена інфраструктура сприяє підвищенню економічних показників галузі за рахунок вільного доступу до стиглої деревини, лісові "артерії" мають ще й протипожежне призначення. У випадку лісової пожежі фахівці безперешкодно зможуть дістатися до місць займання, що значно підвищить шанси вчасно ліквідувати пожежу", - зазначив Голова Держлісагентства Віктор Сівець.

Окрім того, за його словами, лісові дороги мають ще й важливий соціальний фактор. Вони з'єднують віддалені населені пункти. Для їх будівництва необхідне відповідне сучасне обладнання. Саме тому лісогосподарські підприємства Держлісагентства поступово поновлюють дорожньо-будівельну техніку. "Цього року вперше на модернізацію технічного устаткування кошти в сумі 60 млн грн виділила держава. За результатами тендерних процедур, Держлісагентство закупить 33 одиниці дорожньо-будівельної техніки. Лісогосподарські підприємства поповняться гусеничними екскаваторами JCB JS 220 з розміром ковша 1 кбм і додатковим планувальним ковшом, а також бульдозерами гусеничними Caterpillar D6N XL", - поінформував В.Сівець.

За його даними, придбану техніку отримали лісгоспи Рівненського, Житомирського, Закарпатського, Черкаського, Чернігівського, Сумського, Волинського й Київського обласних управлінь лісового та мисливського господарства.

Прес-служба Держлісагентства України

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління