В Україні впроваджені нові стандарти на деревину

9 січня 2019р, Новини. Прес-служба

          Львівське ОУЛМГ повідомляє  , що згідно  Постанови Кабінету Міністрів України №695 від 09.12.2014 року і відповідного  наказу  державного підприємства «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості» № 184 від 14.12.2015 року та наказу ДП «УкрНДНЦ» №433 від 20.12.2016 року на території України скасовуються всі нормативні документи (ГОСТи, ДСТУ,ТТУ тощо), розроблені до 1992 року.

          Згідно вищезазначених документів, з 01.01.2019 року  втрачають чинність всі нормативні документи з визначення розмірно-якісних характеристик та визначення об’єму лісоматеріалів для всіх лісогосподарських  підприємств (лісокористувачів) та підприємств , незалежно від форм власності , що здійснюють свою діяльність в сфері придбання , обліку та переробки деревини.

       На даний час органами стандартизації, сертифікації , метрології та якості на всі основні породи необробленої та обробленої деревини  розроблені нові стандарти (ДСТУ), які гармонізовані з європейськими. В грудні місяці 2018 року аукціонні торги  з продажу необробленої деревини у Львівській області держлісгоспи   провели уже   згідно нових стандартів. Відповідно відпуск будь-якої  деревини всі лісокористувачі з 01.01.2019 року зобов’язані здійснювати виключно  на основі нововведених  стандартів.

          На перехідному  етапі при  відпуску деревини по нових вимогах можуть виникати певні непорозуміння та незручності, тому Львівське ОУЛМГ  просить з розумінням віднестися до цього  всіх суб’єктів підприємницької діяльності.

          Одночасно  повідомляємо  всіх лісокористувачів та експортерів , що видача  сертифікатів про походження лісоматеріалів та виготовлення пиломатеріалів для здійснення експортних операцій по документах (ТТН) виписаних з 01.01.2019 року буде здійснюватися тільки на основі нових діючих стандартів (ДСТУ). В разі подачі документів із зазначеного періоду  по старих вимогах, управління для недопущення порушень діючого законодавства змушене буде дати експортеру  відмову у видачі Сертифікату.

 

Відділ лісових ресурсів , машин та технологій  

Львівського ОУЛМГ                          

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління