Самбірський лісгосп підсумував роботу за 2018 рік

28 січня 2019р, Новини підприємств. Прес-служба

Кожен рік вносить свої корективи та зміни в роботу як окремого підприємства, так і галузі загалом. 2018-ий, незважаючи на труднощі, ДП «Самбірський лісгосп» завершило з хорошими економічними показниками.

Минулоріч підприємство заготувало 36,7 тис. м куб. деревини, в тому числі від рубок головного користування 30,8 тис. м куб. З них реалізувати вдалося 34,6 тис. м куб. Основну частину продали для потреб внутрішнього ринку - 33,1 тис. м куб. необробленої деревини, а 1,5 тис. м куб. паливних дров поставлено на експорт. Загалом реалізували лісопродукції на 45,8 млн грн. – це на 8,9 млн гр. більше, порівняно з 2017 роком.

Поліпшення економічних показників дало змогу збільшити середньомісячну зарплату працівників на 41,9%, порівняно із 2017 роком. Зараз вона становить 10240 грн.

До державного та місцевих бюджетів минулоріч Самбірський лісгосп сплатив 13 млн грн, а єдиного соціального внеску - 3,2 млн грн. На ведення лісового господарства витратили 19,2 млн грн.

Щоб зберегти насадження у належному санітарному стані та не допустити  розвиток і розповсюдження шкідників та хвороб лісу, впродовж 2018 року у лісництвах підприємства провели рубки формування і оздоровлення на площі 557 га, з них на площі 176 га – це вибіркові санітарні рубки, а на 351 га – рубки догляду.

Лісовідновлення у 2018 році провели на площі 202 га: на 95 га посадили лісові культури, а на 107 га провели роботи зі сприяння природному відновленню лісу. На площі 559 га провели догляди за лісовими культурами.

Також лісівники підприємства приділяють велику увагу заготівлі високоякісного насіння, з якого згодом вирощують саджанці. Минулий рік видався надзвичайно врожайним для жолудя дуба звичайного: із загальної кількості заготовленого лісового насіння 12,5 тонн - 12 тонн зібрали жолудя дуба звичайного.

Державна лісова охорона підприємства організовує захист лісу, веде нагляд за появою шкідників та хвороб лісі для своєчасного виявлення і недопущення їх розвитку. Також державна лісова охорона та рейдова бригада лісгоспу систематично проводяться патрулювання лісових масивів, щоб не допустити самовільні порубки лісу та порушення правил пожежної безпеки. За минулий рік у ході рейдів було виявлено 38 випадків незаконних порубок. Сума збитків завданих державі через них становить більше 150 тис. грн.

Впродовж року працівники лісгоспу провели 77 тематичних зустрічей з громадськістю, на яких обговорювали основні питання ведення лісового господарства, взаємодію з місцевими жителями, участь громадськості у посадках лісу тощо.

Зазначимо, що у 2019 році у лісових угіддях ДП «Самбірський лісгосп» заплановано провести рубки догляду на площі 300 га, загальною кубомасою 7 тис. м куб. Від рубок головного користування планують заготовити 33,4 тис. м куб. ліквідної деревини, і 3,3 тис. м куб. ліквідної деревини – від рубок формування та оздоровлення.

Прес-служба

ДП "Самбірський лісгосп"

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління