Підсумки минулого року та плани на поточний рік від Бібрського лісгоспу

5 лютого 2019р, Новини підприємств. Прес-служба

ДП «Бібрський лісгосп» завершило 2018 рік з хорошими економічними показниками. За минулий рік підприємство заготувало 42,2 тис. м куб. ліквідної деревини, в тому числі рубками головного користування - 29,9 тис. м куб. Обсяг реалізації продукції у 2018 році становить 50,575 млн грн. Всю заготовлену лісопродукцію реалізували на внутрішньому ринку через аукціонні торги. На підприємстві функціонує електронний облік деревини. Вся деревина маркується і вивозиться виключно з бирками. Поєднання програми електронного обліку деревини з бухгалтерською програмою 1-С бухгалтерія дало змогу автоматизувати всю виробничу і бухгалтерську роботу.

Завдяки поліпшенню економічних показників вдалося на 23% збільшити середньомісячну зарплату працівників - до 11090 грн.

Впродовж 2018 року рубки формування і оздоровлення лісів у Бібрському лісгоспі провели на площі 598 га, в тому числі догляд за молодняками - 193 га, вибіркові санітарні рубки провели на площі 287 га.

Роботи з лісовідновлення лісівники підприємства провели на площі 131 га: посадили лісові культури на 62 га, виконали роботи зі сприяння природному відновленню лісу на 69 га. Догляди за лісовими культурами провели на площі 403 га. Для попередження пожеж впродовж року підприємством влаштовано 18 км мінералізованих смуг та проведено 60 км доглядів за існуючими мінсмугами, перекрито 10 позапланових доріг.

Бібрський лісгосп справно сплачує всі платежі до державного бюджету та місцевих бюджетів. За 2018 рік підприємство сплатило до державного та місцевих бюджетів 18932 млн грн, в тому числі єдиного соціального внеску 3875 млн грн. За використання лісових ресурсів Бібрський лісгосп минулоріч перерахував 2,1 млн. грн рентної плати  до державного бюджету та 185 тис. грн - до місцевих бюджетів.

Державна лісова охорона підприємства постійно охороняє ліси та пропагує тему охорони лісу серед населення. Також у лісах підприємства наглядають за появою шкідників та хвороб лісу, щоб своєчасно їх виявити і не допустити розповсюдження у лісових масивах. Щоб не допустити самовільні рубки та попередити лісові пожежі, державна лісова охорона та рейдові бригади постійно патрулюють лісові масиви. Загалом у 2018 році проведено 33 рейди, під час яких виявлено 17 випадків незаконних рубок.

У 2018 році лісгосп продовжив оновлення основних засобів виробництва та покращення умов праці робітників на лісозаготівельних роботах. Зокрема, придбали трактор «Білорус», а для вивезення деревини з важкодоступних місць придбали один тракторний причеп з гідроманіпулятором. Також минуло річ підприємство купило 14 бензопил та один мотокущоріз,  культиватори КЛД 1,8 та КНГ 1,10. Загалом на оновлення техніки та обладнання використано 5,422 млн грн.

Для забезпечення потреб лісовідновлення у 2018 році заготовлено 9460 кг лісового насіння. Все заготовлене насіння перевірено Львівською лісонасінневою лабораторією та висіяно у лісових розсадниках. Минулоріч у розсадниках вирощено 403 тис. шт. сіянців та 21 тис. шт. саджанців головних лісоутворюючих порід. В лісгоспі також приділяють увага вирощуванню посадкового матеріалу для потреб озеленення та благоустрою населених пунктів. Підприємство завжди допомагає садивним матеріалом для озеленення школам, церковним громадам, сільським та міським радам, природоохоронним організаціям.

В зоні діяльності лісгоспу мисливське господарство ведуть 5 користувачів мисливських угідь. Мисливські угіддя лісгоспу розміщені в Свірзькому лісництві на площі 4788 га. Впродовж 2018 року єгерська служба лісгоспу заготувала та використала для підгодівлі мисливської фауни 10 тон зерна та зерновідходів, 1 тис. шт. зернових та гіллячкових снопиків. В результаті злагодженої роботи єгерської служби виконано доведений ліміт на добування мисливської фауни в повному обсязі. Поряд з біотехнічними заходами єгерською службою постійно проводяться рейди з охорони мисливського фонду від браконьєрства. За 2018 році складено 4 протоколи на порушників правил полювання.

Компанія "SGS" провела у лісгоспі наглядовий аудит відповідності ведення лісового господарства принципам та критеріям Forest Stewardship Council® (Лісової Наглядової Ради). Звіт аудиторів компанії "SGS" засвідчив, що ведення лісового господарства на підприємстві відповідає «Принципам і критеріям» FSC®.

У 2019 році підприємство планує провести лісовідновлення на площі 112 га. Для відновлення лісів та ремонту посадок попередніх років заплановано виростити в розсадниках 500 тис. шт. посадкового матеріалу. Від рубок догляду та рубок головного користування заплановано заготовити 39,6 тис. м куб. деревини. Лісгосп працює над проблемами збереження лісового середовища, створення умов природного лісовідновлення. Вибіркове рубання лісу на засадах наближеного до природи лісівництва планують проводити на площі не менше 70% від загальної площі рубок.

Одним з важливих питань над яким лісгосп працює, це виготовлення правовстановлюючих документів на землі державного лісового фонду. У 2018 році на ці роботи було використано 695 тис. грн, в таких же об’ємах заплановано провести ці роботи і в 2019 році.

Понад 1 млн. гривень заплановано використати на оновлення техніки та обладнання.

Підприємство також постійно надає допомога військовим частинам, які знаходяться на передовій, а також учасникам АТО, їхнім сім’ям, які проживають в зоні діяльності лісгоспу. По можливості лісгосп допомагає вирішувати і соціальні питання місцевих жителів.

Лісгосп вдячний всім тим, хто по справжньому любить ліс та цінує працю лісівників і готовий до співпраці, обговорення та вирішення лісівничих питань, які турбують громадськість.

Прес-служба

ДП "Бібрський лісгосп"

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління