205 га лісу минулоріч відновили лісівники Радехівського лісомисливського господарства

8 лютого 2019р, Новини підприємств. Прес-служба

 У 2018 році державне підприємство "Радехівське лісомисливське господарство" забезпечило виконання запланованих лісівничих, лісозахисних, лісоохоронних та лісовідновних заходів. У своїй практичній діяльності підприємство керується основними положеннями організації і ведення лісового господарства, викладених в проекті лісовпорядкування. Підприємство сплатило до зведеного бюджету 14539 тис. грн податків, зборів та обов’язкових платежів, в тому числі до місцевого бюджету — 5942 тис. грн. На підприємстві запроваджена система електронних закупівель APS – тендер на платформі PROZORRO.

Загалом ДП «Радехівське лісомисливське господарство» у 2018 році заготувало 59449 кубометрів ліквідної деревини, в тому числі на рубках головного користування – 44059 кубометрів. На власних виробничих потужностях підприємства за 2018 рік перероблено 16432 кубометрів деревини. Рубки формування і оздоровлення лісів проведено на площі 1420 га, де заготовлено 15390 кбм ліквідної деревини, в тому числі рубки догляду в молодняках проведені на площі 327 га.

Загальні обсяги відтворення лісів за рік склали 205 га: на 164 га створено лісові культури, на площі 41 га - забезпечено природне поновлення, що становить 20 % від всього лісовідновлення. 

Організація охорони і захисту лісів передбачає здійснення комплексу заходів, спрямованих на збереження лісів від пожеж, незаконних рубок, пошкодження, ослаблення та іншого шкідливого впливу, захист від шкідників і хвороб. Тому на підприємстві розробляють та проводять ефективний комплекс протипожежних та інших заходів, спрямованих на збереження, охорону та захист лісів. У лісомисливському господарстві організована постійна робота рейдових бригад, в якій беруть участь 20 осіб, з них 15 працівників державної лісової охорони та 5 працівників поліції.

За час проведення ялинкової компанії проведено 12 рейдів, під час яких виявлено 7 випадків незаконно зрубаних ялинок. Порушники відшкодували 3178 грн шкоди, заподіяної лісу. 

Впродовж року підприємство забезпечувало висвітлення інформації про свою діяльність, зокрема, плани рубок головного користування та рубок поліпшення якісного складу лісів, графіки проведення відводів ділянок в рубки тощо - інформація своєчасно з'являлася на сайті підприємства, а також обговорювалася на зустрічах з громадськістю та органами місцевого самоврядування.

Прес-служба ДП "Радехівське

лісомисливське господарство"

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління