Збережемо рослини-первоцвіти!

5 березня 2019р, Новини. Прес-служба

Рослини, які цвітуть навесні, завжди привертають до себе увагу своєю красою і тим, що це - перші розквітлі рослини після довгої зими. На жаль, часто їх збирають, складаючи у букети напередодні та протягом весняних свят. Прикро, що на вулицях, ринках та трасах з’являться продавці червонокнижних весняних квітів. Заради декілька-денного букету з квіток підсніжника, шафрану чи інших первоцвітів ми завдаємо природі великої шкоди.

Відповідно до вимог Законів України «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про рослинний світ», «Про Червону книгу України» щороку природоохоронці, правоохоронці та лісівники Львівщини долучаються до проведення всеукраїнської акції «Первоцвіт», контролюють недопущення збору та заготівлі рослин, занесених до Червоної книги України.

Завдання цієї акції ‒ привернути увагу до проблеми збереження ранньоквітучих рослин, а також сформувати у підростаючого покоління природоохоронні навички та почуття відповідального ставлення до природи. 

Дуже важливою складовою акції «Первоцвіт» є пропаганда відмови від купівлі первоцвітів. Збираючи та продаючи первоцвіти, ми знищуємо їх, а купуючи – допомагаємо знищувати. Рідкісні весняні квіти краще не чіпати: вони красиві в природному середовищі. Хай лісові квіти тішать око, серце і душу всіх, хто після вас прийде до лісу.

Не зайве нагадати, що за знищення або незаконне вилучення їх з природного середовища, передбачена адміністративна відповідальність та нараховується шкода, яка іноді тягне за собою й кримінальну відповідальність.

Охорона навколишнього середовища має бути першочерговим завданням кожного громадянина. Тільки така співпраця допоможе зберегти та відновити природне різноманіття нашої держави.

З цією метою Державною екологічною інспекцією у Львівській області,  Головним управлінням Національної поліції у Львівській області,  Управлінням патрульної поліції у м.Львові,  Департаментом екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації, Львівським обласним управлінням лісового та мисливського господарства та Департаментом освіти і науки Львівської ОДА розроблено та знаходиться на погодженні План спільних заходів державного нагляду (контролю) щодо збереження ранньоквітучих об’єктів рослинного світу  у 2019 році.

Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства закликає усіх громадян утриматися від збирання та придбання ранньоквітучих рослин. Бережіть природу!

Прес-служба Львівського ОУЛМГ

 

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління