Зацвіли червонокнижні рослини

5 березня 2019р, Новини підприємств. Прес-служба

На території Великомостівського лісництва ДП Жовківський лісгосп почав квітнути Червонокнижний вид весняних першоцвітів - шафран Гейфеля (Crocus heuffelianus) - весняний ефемероїд, багаторічна рослина родини Півникових. Вид занесений до Червоної книги України у статусі «Неоцінений». Саме привабливість рослини зумовлює її нищівний збір на букети, викопування бульбоцибулин, що призводить до зникнення виду.

Також тут квітне печіночниця звичайна (Hepatica nobilis), зацвітає рано і має тривалий період цвітіння.Лікарська рослина, що славиться своїми цілющими властивостями при хворобах печінки, ревматизмі та ін. Цей весняний первоцвіт теж потребує захисту.

НАГАДУЄМО:За незаконний збір та продаж первоцвітів в Україні передбачена адміністративна відповідальність – накладення штрафних санкцій. Згідно зі ст. 90 кодексу України про адміністративні правопорушення знищення видів рослин, які занесені до Червоної книги України, тягне за собою накладання штрафу на громадян від 340 до 510 грн. з конфіскацією незаконно добутого і на посадових осіб – від 510 до 850 грн з конфіскацією незаконно добутого. Згідно ст. 88¹ ч.2 кодексу України про адміністративні правопорушення: порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу, занесених до Червоної Книги України, тягне за собою накладення штрафу від 1700 до 3655 гривень із конфіскацією об’єктів рослинного світу.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління