Колегія лісівників Львівщини: протипожежний захист лісів та безпечні умови праці

11 березня 2019р, Новини. Прес-служба

11 березня у конференц-залі Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства відбулось засідання колегії під головуванням начальника управління Анатолія Дейнеки. На колегії були присутні члени колегії, директори державних лісогосподарських підприємств. Порядок денний роботи колегії включав розгляд наступних питань.

З інформацією про готовність державних лісогосподарських підприємств до пожежонебезпечного періоду 2019 року виступив головний спеціаліст відділу охорони, захисту лісу та мисливського господарства Роман Музика. Він повідомив, що не зважаючи на заходи, що вживаються з метою посилення пожежної безпеки, стан протипожежного захисту лісів та виробничих об'єктів потребує повсякденної уваги. Вимагають належного оформлення та благоустрою лісові насадження вздовж автомобільних доріг, навколо міст, населених пунктів, в місцях масового відпочинку громадян, а також очистки від вітровально-буреломної деревини та побутового сміття, поновлення та встановлення аншлагів (бігбордів, постерів) на протипожежну тематику.

В більшості лісогосподарських підприємств пункти зосередження пожежного інвентаря в основному укомплектовані необхідною технікою, засобами пожежогасіння та зв’язку відповідно до нормативів. Основні причини виникнення пожеж - порушення правил пожежної безпеки в лісах, випалювання населенням та різними суб’єктами господарювання сухої рослинності та її залишків.

Голова колегії звернув увагу, що у цей час потрібно бути особливо пильними, так як почалось випалювання сухої трави та чагарників і можливе поширення вогню в лісові масиви. У зв’язку з цим необхідно забезпечити проведення профілактичних заходів, широкої роз’яснювальної роботи з населенням та засобами масової інформації,  проводити навчання пожежних команд лісогосподарських підприємств та постійне патрулювання з метою охорони лісів від пожеж.

 Про стан охорони праці на підприємствах Львівського ОУЛМГ  колегію інформував головний спеціаліст відділу лісових ресурсів, машин та технологій Василь Степанишин. Він відмітив, що на підприємствах управління впродовж 2018 року проводилася та проводиться значна робота щодо створення працівникам безпечних і здорових умов праці, підвищення рівня культури виробництва та санітарно-побутового обслуговування працівників, профілактики виробничого травматизму.

Службами охорони праці підприємств управління у 2018 році проведено 758 перевірок, виявлено 3334 порушень нормативних актів з охорони праці, призупинено 26 одиниць обладнання, 11 пристосувань та 10 технологічних процесів. За 2018 рік підприємствами управління витрачено на заходи з охорони праці 8568,905 тис. грн., що становить 2,7% від фонду оплати праці 2017 року та 2647 грн. на одного працівника.

Потрібно пам’ятати, що найвищий рівень виробничого травматизму у лісовій галузі спостерігається при проведенні лісозаготівельних робіт, тому усунення неприйнятних ризиків на цих операціях є пріоритетними для кожного працівника. Керівникам підприємств наголошено, що потребує покращення робота щодо дотримання на лісосічних роботах технологічних регламентів звалювання дерев, трелювання сортиментів, очистки лісосік від деревних решток, контроль за використанням у роботі засобів індивідуального захисту та ін. Акцентовано увагу, на персональній відповідальності за організацію роботи з питань охорони праці і профілактики виробничого травматизму та створення працівникам безпечних і здорових умов праці.

Особливу увагу було приділено відзначення 21 березня Міжнародного дня лісу та проведення всеукраїнської Акції Державного агентства лісових ресурсів України «Майбутнє лісу у твоїх руках».  Плани заходів Акції будуть розміщені на сайтах державних лісогосподарських підприємств та Львівського ОУЛМГ. Окрім традиційної посадки лісу, заплановано провести на рівні державних лісогосподарських підприємств конкурси-змагання «Посади своє дерево», де враховуватиметься час та якість садіння лісових культур. Найбільш важливо максимально залучати до заходів акції учнівську молодь та громадськість.

З усіх розглянутих питань прийнято конструктивні рішення і дано відповідні доручення.

 

 

 

Прес-служба Львівського ОУЛМГ

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління