Віктор Сівець: аукціони з продажу необробленої деревини - надійний фундамент розвитку лісогосподарської та деревообробної галузей України

8 грудня 2011р, Новини. Прес-служба

На початку року Державне агентство лісових ресурсів України остаточно відмовилося від практики реалізації необробленої деревини шляхом прямих угод. Запровадження відкритих аукціонів – це відповідне доручення Президента України і Уряду, націлене на організацію прозорого ринку деревини. Вони забезпечили покращення основних економічних показників діяльності лісового господарства та підвищили рівень соціального забезпечення працівників галузі.

Крім того, в цьому році Держлісагентством, спільно з представниками деревообробної галузі, було проведено масштабну роботу по встановленню економічно обґрунтованої європейської ціни на сировину різних сортів та розроблено єдиний сертифікат відповідності, який підтверджує законність придбаного товару та унеможливлює товарообіг деревини, отриманої шляхом незаконних рубок.

За словами Голови Держлісагентства Віктора Сівця на аукціони з продажу деревини виставляється необхідна кількість необробленої деревини заготівлі, яка забезпечує потреби внутрішнього товаровиробника в техсировині.

«Грунтуючись на аналізі результатів чотирьох аукціонів з продажу необробленої деревини 2011 року та обсягів деревини, які реально були викуплені, я можу констатувати, що Держлісагентство в повному обсязі забезпечує виробничі потреби провідних деревообробних підприємств. Адже, на всіх аукціонах поточного року жодного разу не було реалізовано 100% представленої на продаж деревини. Так, протягом року на загальних аукціонах було реалізовано 2 млн. 044,36 м куб. із запропонованих 2 млн. 624,95 м куб., що становить 78%, а на спеціальних - 2 млн. 514,77 із 2 млн. 760,75 м куб., що становить 91,1%. Загалом же за рік підприємства Держлісагентства реалізували 4 млн. 559 тис. м куб. деревини, що становить 84,7% від тієї продукція, яку було представлено на продаж» - повідомив Голова Держлісагентства Віктор Сівець.

«Економіка доводить, що той підхід, який запропонували Президент і Уряд України, а саме, що нам потрібно долати корупцію, максимально прозоро реалізовувати деревину та мати від цього економічний ефект, вже призводить до вражаючих результатів. Так, за рік обсяг реалізованої продукції склав майже 5 млрд. грн. і зріс порівняно з відповідним періодом минулого року на 40 %. Як наслідок, за рахунок суттєвого збільшення обсягів реалізації, підприємства Держлісагентства в 2011 році перерахують до бюджетів усіх рівнів 1,4 млрд. грн.» - наголосив Віктор Сівець.

Прес-служба Держлісагентства України

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління