Майбутнє лісу в наших руках!

22 березня 2019р, Новини підприємств. Прес-служба

Міжнародний день лісів у Перемишлянському лісництві ДП "Бібрське лісове господарство"   відзначили відновленням лісу на площі 1 га.  Долучилися до праці лісівників: головний лісничий Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Ярослав Целень з працівниками управління, голова громадської ради при Держлісагентстві України  Василь Масюк, голова громадської ради при Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства Степан Білас з членами громадської ради, депутат Львівської обласної ради Василь Баран, голова та заступник Перемишлянської  РДА Володимир Танчин та Богдан Гуменюк, голова Перемишлянської районної ради Роман Андрусишин, представники органів місцевого самоврядування, представники громадської ініціативи «Друзі лісу», журналісти, студенти Національного лісотехнічного університету та активна молодь Української академії лідерства в якій навчаються діти з усієї України.
Головний лісничий Бібрського лісгоспу Мирослав Пилипів ознайомив учасників акції з діяльністю лісгоспу та технологією відтворення лісів, а також з породами дерев та схемою змішування головних порід на місці висадки лісу.
Через кілька годин на місці колишнього модринового лісу красувались молоді ялички та дуби, які були посаджені дбайливими руками.
В процесі спілкування з лісівниками учасники акції дізнались багато цікавого та нового про ліс, його корисні властивості та функції про які, багато хто і уявлення не мав.
Лісівники Бібрського лісгоспу, щиро подякували всім за участь у відновлені лісу, а на згадку подарували сіянці ялиці білої та буклети «Правда про ліс».
Молодий ліс, учасники акції присвятили героям, які віддали своє життя за свободу в боях на сході України.
З хорошим настроєм, досвідом посадки лісу, враженнями і знаннями про ліс та працю лісівників учасники акції повернулись у Львів, з надією, що з часом на місці тендітних сіянців виросте могутній ліс.

Про свої враження студенти розповідають на сторінках соцмереж: "Кажуть, що людині для щастя треба протягом життя посадити дерево. А ми сьогодні вирушили саджати цілий ліс! На ДП "Львівський лісовий селекційно - насіннєвий  центр" спостерігали, як за допомогою новітніх технологій насіння у штучних умовах проходить свій шлях до майбутнього дерева. Далі у компанії громадської ініціативної групи "Друзі лісу. Львівщина"  вирушили на посадку саджанців. У процесі, спілкуючись з лісниками, дізнались багато нового: виявилось, ліс має близько 70 корисних функцій, про які ми і не мали уявлення.  Мастили кросівки, грілись малиновим чаєм і саджали ялини та дуби у затишній компанії. А як ще проводити Міжнародний День Лісу? Сьогодні ми вкотре так щиро і палко закохались у самобутню природу нашої країни. Від того лиш сильніше заохочуємо ставитись до неї відповідально."

З яким настроєм садили ліс студенти? За що болить серце у лісівників, а що підіймає настрій? Які функції виконує Громадська рада? Відповіді на ці питання будуть у  сюжеті журналістів громадської ініціативи "Друзі лісу. Львівщина".

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління