В Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства відбулась нарада до ялинкової кампанії 2011-12 років

8 грудня 2011р, Новини. Прес-служба

8 грудня 2011 року, напередодні новорічних свят, в Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства відбулась традиційна нарада до ялинкової кампанії 2011-12 років. Серед запрошених на нараду учасників були представники управління екології та екологічної інспекції, заступник керівника управління МВС області, представники транспортної міліції, головні лісничі усіх державних лісогосподарських підприємств області та головний інженер комунального лісогосподарського підприємства "Галсільліс".

Для організованого проведення цьогорічної ялинкової кампанії та попередження випадків незаконної заготівлі і реалізації новорічних ялинок Львівським ОУЛМГ, ГУМВСУ у Львівській області, УМВСУ на Львівській залізниці, Державною екологічною інспекцією у Львівській області, Держуправлінням охорони навколишнього природного середовища у Львівській області видано спільний наказ від 21.11.2011року №95/138/412/1516/968 “Про додаткові заходи щодо забезпечення охорони шпилькових насаджень від незаконних рубок в передноворічний період”, яким визначений порядок реалізації та перевезення новорічних ялинок.

Загалом на ялинкову кампанію 2011-2012 р.р. лісогосподарські підприємства Львівського ОУЛМГ запропонували заготівлю новорічних ялинок в обсязі 16,1тис.шт., в тому числі смереки – 13,1 тис.шт. та сосни – 3 тис.шт. Слід відмітити, що обсяги заготівлі новорічних ялинок починаючи з 90-х років ХХ-століття щорічно зменшуються. Значною мірою це відбувається і через мораторій на вирубку ялиці білої на новорічні ялинки що діє на території Львівської області.

Реалізація ялинок в біжучому році буде проводитись із дворів лісництв та складів, реалізація ялинок безпосередньо в лісі заборонена. Ціна на оптові партії ялинок висотою 1-3м породи сосна та смерека буде фіксованою і становитиме 52грн. Львівське ОУЛМГ звернулося з проханням до відділу торгівлі Львівської міської ради визначити місця торгівлі новорічними ялинками на ринках м.Львова і заборонити торгівлю ялинками у не встановлених місцях.

Відпуск новорічних ялинок буде проводитись по товаро-транспортних накладних (ф-1ТН), скріплених гербовою печаткою лісогосподарського підприємства, за підписом лісничого та бухгалтера лісництва. Реалізації підлягають новорічні ялинки при наявності в торці відпускного клейма та із обов’язковим маркуванням пластиковими бірками зі штрих-кодом. За цим штрих-кодом кожен покупець новорічної ялинки зможе перевірити звідки деревце походить та законність його заготівлі ввівши код на спеціальному сайті - http://2012.ukrlis.info/ або надіславши повідомленням чи зателефонувавши з мобільного телефону за номером 236.

Поряд із законної реалізацією процвітає незаконна торгівля ялицею, яка здійснюється на ринках м.Львова та районних центрів. Як показує досвід попередніх років, найбільш напружена ситуація із незаконними заготівлями новорічних ялинок залишається в Старосамбірському та Турківському районах. Тому і на цю ялинкову кампанію залучено спецпідрозділ “Беркут” для патрулювання автодоріг, посиляться перевірки електропоїздів та ринків м.Львова. На автодорогах, залізничних та автобусних станціях будуть створені тимчасові пости з працівників лісової охорони, правоохоронних органів, органів екобезпеки для перевірки законності придбання та перевезення новорічних ялинок.

У випадку виявлення правопорушень на лісопорушників чекають значні штрафні санкції. Так Постановою Кабінету Міністрів України від 23 липня за №665 затверджено такси для обчислення розміру шкоди, заподіяної лісу, із проведенням щорічної індексації. Згідно з цією постановою за одне незаконно зрубане в лісі хвойне деревце діаметром пня до 10 см штраф складатиме 189 грн. ( відповідно діаметром 10,1-14см. - 333 грн., діаметром 14,1-18см. - 854 грн., діаметром 18,1-22см.- 1753 грн.).
Крім цього, згідно ст. 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення лісопорушники сплачують штраф в розмірі від 5 до 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (85-170 грн), а посадові особи від семи до дванадцяти неоподаткованих мінімумів (119-204 грн). Отже, за незаконно зрубану ялинку лісопорушник повинен буде відшкодувати щонайменше 274 грн.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління