Чисто там, де не смітять

5 квітня 2019р, Новини підприємств. Прес-служба

Забруднення лісів сміттям – одна з серйозних проблем, з якою все важче боротися. З настанням теплої огоди у місцях масового відпочинку залишаються гори сміття та відходів. У лісах можна зустріти все що завгодно – пакети, пластикові пляшки, будівельні відходи та ін. промислове сміття. 
З метою зменшення кількості сміття працівники лісової галузі встановлюють різні тематичні таблички, банери та ін. Проте, незважаючи на всі заклики та неодноразові звернення до громадськості про недопустимість та наслідки забруднення лісових масивів побутовими відходами, сміття не меншає.

Працівники лісової охорони ДП «Львівський лісгосп» систематично організовують та проводять заходи з прибирання сміття, ліквідації захаращення, впорядкування та благоустрою території. Зазвичай залучаються представники органів влади, небайдужа громадськість та школярі. Цієї весни учні ЗОШ І-ІІІ ступенів №47 м.Львова разом з працівниками Винниківського лісництва на толоці з благоустрою урочища «Діброва» зібрали понад 50 мішків сміття. Така ситуація свідчить про негативне ставлення окремих громадян до себе, інших людей, навколишньої природи та низьку екологічну свідомість та поведінку.

Згідно ст. 73 Кодексу України про адміністративні правопорушення “Засмічення лісів відходами” передбачено накладення штрафу на громадян від 25 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб – від 50 до 100. Ці штрафи мають право накладати органи державного контролю за використанням і охороною земель та органи в сфері екології та природних ресурсів (статті 238-1, 242-1 КпАП).

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління