Відпочинок у лісі

8 квітня 2019р, Новини підприємств. Прес-служба

Відпочинок у лісі – це романтично, затишно і традиційно для кожного з нас, особливо у теплу пору року. Але він має бути комфортним і максимально безпечним – причому це стосується як відпочивальників, так і власне лісу. Особливої актуальності ця тема набуває під час пожежонебезпечного періоду. Тому лісівники Бродівщини досить багато уваги приділяють рекреаційним пунктам.

Дві зони відпочинку облаштовані вздовж автомобільних трас. Одна вздовж траси Київ – Чоп «Три ведмеді», інша на трасі Броди – Червоноград «Озерце». Лісівники подбали про те, аби до зони відпочинку був зручний під’їзд і можливість паркування  авто.

В кожному такому пункті є зручні дерев’яні столи й лави, ошатні альтанки, накриття від дощу. Крім того є спеціально облаштовані місця для розведення вогню – це зручно для людей і водночас безпечно від вогню, який є найбільшим ворогом лісу в зелених насадженнях.

Подбали господарі лісу і про найменших своїх гостей: дитячі майданчики з гойдалками, гірками, драбинками, пісочницями присутні в багатьох цих зонах. Це допомагає повноцінно відпочити і дорослим, і малим.

А щоб ніхто під час відпочинку не втратив пильності, майданчики прикрашають яскраві і змістовні панно, аншлаги, стенди, які нагадують про правила поведінки в лісі, про безпечне поводження з вогнем та відповідальність за порушення лісового законодавства.

На жаль, наші громадяни частенько грішать тим, що залишають після свого відпочинку сміття. Щоб запобігти засміченню лісових масивів, лісівники облаштовують спеціальні місця для збору сміття. Проте їхніх зусиль буває недостатньо. Тож лісівники сподіваються на свідомість відпочивальників. Господарі лісу вкотре просять відвідувачів рекреаційних пунктів не смітити, поважати їхню працю, цінувати створене – не пошкоджувати збудованих архітектурних споруд, не псувати їх написами. Адже на їхнє будівництво, постійну підтримку чистоти й порядку йдуть чималі кошти. Та й кожен приходить відпочивати не останній раз, тож варто подбати, щоб і наступного разу в місці відпочинку було затишно й приємно.
Працівники лісової галузі чудово розуміють значимість своєї роботи щодо створення таких рекреаційних пунктів і тому продовжують працювати та постійно підтримують дані об’єкти. Так цього року були поновлені альтанки, столи, дитячі майданчики. Лісівники регулярно прибирають дані зони відпочинку. Це не лише захищає лісові насадження, підтримує навколишнє середовище у задовільному стані, допомагає уникнути лісових пожеж.

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління