Про розвиток туристичної та рекреаційної інфраструктури на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду загальнодержавного значення Львівщини

10 грудня 2011р, Новини. Прес-служба

Головне управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій Львівської облдержадміністрації підвело підсумки діяльності відповідних органів та служб з розвитку туристичної та рекреаційної інфраструктури на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду загальнодержавного значення області у 2011 році. Про це повідомила начальник Головного управління Наталія Гамкало.

Так, на території НПП «Сколівські Бескиди» на даний час функціонує 5 рекреаційних пунктів: «Водоспад на р. Кам’янка», «Колодка», «Павлів потік», «Майдан» та «Тустань».

Упродовж року створено еколого-пізнавальний центр в Бутивлянському лісництві, поблизу фортеці Тустань відкрито туристичний притулок з еколого-пізнавальною стежкою, проведено реконструкцію під’їзних шляхів до с. Урич.

У природному заповіднику «Розточчя» створено інформаційно-туристичний центр та християнсько-екологічний центр.

У Яворівському національному природному парку здійснено заходи з облаштування та благоустрою стаціонарних зон відпочинку «Верещиця», «Лелехівка», «Середній Горб», «Козулька», забезпечено функціонування 4 автобусно-пішохідних та 7 еколого-пізнавальних маршрутів, встановлено 25 нових відпочинкових навісів, територія облаштована малими архітектурними формами, лісовими меблями.

В урочищі Мочари завершено реалізацію проекту «Оселя Розточчя», де впорядковано оселю та кімнату старожитностей українського села, облаштовано пасіку та господарський двір.

На території стаціонарних зон завершено спорудження та введено в експлуатацію водойми загальною площею 10,5 га, які призначені для купання, рибальства та активного водного відпочинку.

Проведено ознакування міжнародного велотуристичного Центрально-розточанського шляху за маршрутом Рава-Руська - с. Потелич - с. Крехів - с. Івано-Франкове - смт Брюховичі - м. Львів» протяжністю близько 80 км, що проходить вздовж заповідника «Розточчя» та Яворівського національного природного парку та по території ландшафтного природного парку «Равське Розточчя».

На території НПП «Сколівські Бескиди» ознаковано 2 національні маршрути загальною протяжністю 150 км, а саме: велосипедний шлях №1 (м. Сколе - с. Тухля - с. Тухолька - перевал Венецький) та пішохідний шлях №1 (с. Криве – с. Мита – Тисовець – с. Коростів – г. Кривий Верх – с. Сопіт – с. Довге – хутір Ровінь – с. Урич).

Загалом на території Львівщини розташовано 347 об'єктів природно-заповідного фонду загальною площею близько 148,6 тис. га, на частку заповідного фонду припадає майже 6,8 % території області, що створює передумови для ведення активного екотуризму. Львівська область завдяки своєму географічному розташуванню, природному та ландшафтному різноманіттю володіє високим потенціалом для розвитку екологічного туризму.

Прес-служба ЛОДА

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління