На території державних лісогосподарських підприємств Львівщини відбулась загальнообласна толока

15 квітня 2019р, Новини. Прес-служба

13 квітня, на Львівщині відбулась загальнообласна толока з прибирання, озеленення і благоустрою територій. Разом з лісівниками участь у толоці взяли працівники всіх структурних підрозділів Львівської ОДА.  

У Бібрському лісгоспі працівники виробничих підрозділів прибирали свої території, проводили роботи по озелененню. Крім цього наводили порядок на зонах та місцях відпочинку, очистку придорожніх смуг від  вітровальної, сухостійної деревини, а також від сміття. Лісівники спільно з працівниками Департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва та Департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА за кілька годин очистили від побутового сміття лісовий масив в урочищі Пліхів Старосільського лісництва.

Лісова охорона Буського лісгоспу та співробітники Департаменту агропромислового розвитку взяли участь в заходах благоустрою території зони відпочинку  Верблянського лісництва: очистили територію від сміття та листя, відремонтували альтанки. Співробітники Департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку ЛОДА садили лісові культури на площі 1га в Полоничному лісництві, де було висаджено 6000шт. сіянців сосни та дуба.

У Жовківському лісгоспі участь в толоці взяли працівники  Департаменту   фізичної  культури  і  спорту  Департаменту  цивільного  захисту ЛОДА. Вони допомагали лісівникам в озелененні рекреаційної зони у Любельському л-ві та прибирали  лісосмуги, обабіч автомобільної дороги Львів-Рава-Руська.

У Словітському лісництві Золочівського лісгоспу було проведено доповненні лісових культур, яке  проводилось в кварталі №30 виділ №18 площа 1,5га сіянцями смереки. В заході взяли участь працівники Департаменту розвитку та експлуатації житлово – комунального господарства, Управління капітального будівництва, Департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА та  працівники Словітського лісництва.

В  рамках акції «За чисте довкілля» працівники ДП «Львівський лісгосп» провели толоку на території Лапаївського та Винниківського лісництв.  У Лапаївському лісництві прибирали вздовж автомобільної дороги Лапаївка-Оброшино. До прибирання були залучені працівники Департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА. У лісових масивах Винниківського лісництва (урочище «Діброва») місцеві мешканці, школярі, працівники Винниківської міської ради прибирали вздовж автомобільної дороги Львів-Винники (стежка Шептицького).

Працівники Департаменту освіти і науки, управління туризму та курортів Львівської обласної державної адміністрації  відновлювали ліс у Пирятинському лісництві Рава-Руського лісгоспу. Спільно з лісівниками вони посадили 5760 шт. саджанців сосни звичайної та 1030 шт. дуба черешчатого на площі 1,0 га.

З метою приведення до естетичного вигляду Дендрологічного парку у Самбірському лісгоспі долучилися працівники Департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження та Департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської облдержадміністрації.  Було прибрано від побутового сміття і очищено від сухих гілок територію парку. В парку налічується  близько 200 видів деревних та чагарникових порід, серед них магнолія кобус, тюльпанове дерево, багряник японський, форзиція, айва, різні види спіреї  тощо.

На теренах державного підприємства  “Сколівське лісове господарство” участь у толоці прийняли працівники апарату обласної держадміністрації та її управління  господарсько - технічного забезпечення під керівництвом Маряни Вільшинської — заступника голови Львівської ОДА. Разом із лісівниками Козівського та Коростівського лісництв в урочищі Панасівка проведено садіння лісових культур модрини на площі  0,6 га і висаджено 920 саджанців. Одночасно, на цьогорічній ділянці площею 2,7 га де проводилось санітарне рубання посаджено більше трьохсот саджанців сосни чорної та модрини біогрупами у місцях вільних від дерев і де відсутне відновлення головних  лісових порід. При цьому проводилась практична  дискусія  щодо заготівлі деревини та шляхів лісовідновлення в горах. Завершилась толока прибиранням в лісовому фонді місця короткотермінового відпочинку “Панасівка”, що на автошляху Київ — Чоп площею 0,7 га. Разом з тим було висаджено більше 50 крупномірних дерев ялини колючої, каштана їстивного, модрини японської, айланту найвищого з метою заміни старих небезпечних дерев клена-явора, яблуні, вільхи та інших порід які втрачають свої естетичні та екологічні функції.

Толока за участі представників Департаменту екології та природних ресурсів проходила в національному природному парку «Сколівські Бескиди». В Крушельницькому лісництві проводилось прибирання, озеленення і благоустрій територій. Також представники Департаменту мали можливість відвідати еколого-просвітницький центр в с. Крушельниця, який побудовано за кошти фонду охорони навколишнього природного середовища. Саме мета створення цього центру і полягає навчити людей правильно поводитись та сортувати побутові відходи.

Цього дня також відбулося прибирання лісового масиву вздовж автомобільної дороги Львів-Збиранка. Участь у прибиранні взяли  державна лісова охорона ДП «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр», працівники Департаменту фінансів, Департаменту економічної політики, та служби у справах дітей Львівської обласної державної адміністрації. Було прибрано близько п’яти гектарів лісового масиву та ліквідовано два стихійних сміттєзвалища. В результаті прибирання було зібрано близько 15 кбм сміття. Найбільше засмічення у лісі було поліетиленовими пакетами, пляшками, склом, побутовим та виробничим сміттям. Все сміття буде вивезено на санкціоноване сміттєзвалище.

Всього участь у заходах толоки взяли близько 600 чол.

Лісівники Львівщини дякують усім за допомогу і закликають жителів області берегти природу рідного краю, не смітити в лісі, дотримуватись правил пожежної безпеки в лісах.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління