Лісівниками Львівщини сформовано виробничу програму на I квартал 2012 року

13 грудня 2011р, Новини. Прес-служба

Лісогосподарські підприємства Львівського ОУЛМГ завершили формувати виробничі програми на 1 квартал 2012року. Базуються програми на планах лісозаготівель підприємств, що в свою чергу формуються згідно даних базового лісовпорядкування та санітарного стану лісів.

Отже, у 1 кварталі планується заготовити понад 220,3 тис. м3 деревини від усіх видів рубок, в т. ч. 66,2 тис. м3 пиловників, 4,4 тис. фанерної сировини, 21 тис. м3 балансів, 57,6 тис. м3 технологічної сировини та 63 тис. м3 дров паливних.

Перед початком формування виробничих програм були проведені біржові торги, 2 грудня поточного року – спеціалізовані, а 5 грудня загальні. У спеціалізованих торгах мають право приймати участь переробні підприємства, що споживають понад 100 тис. м3 деревини на рік – плитні, фанерні та целюлозні. Торги відбулись, однак, слід відмітити, що попит на деревину дещо падає. Так, не були повністю продані баланси листяні та технологічна сировина твердолистяних порід. Повністю реалізовані лоти фанерної сировини по стартових цінах. Найбільшим попитом користувались баланси ялинові та соснові, які були реалізовані з підвищенням стартової ціни. Загалом на спеціалізованих біржових торгах було реалізовано 69 % лісопродукції, що була виставлена для реалізації.

На загальних біржових торгах було виставлено понад 44 тис. м3 деревини різних порід та сортиментів. У торгах приймало участь 125 учасників – представників переробних підприємств малого та середнього бізнесу.

Найбільшим попитом традиційно користується пиловник дубовий, по якому йшли найбільш тривалі торги. Всі лоти пиловника дубового, а було виставлено на торги 4,6 тис. м3, були продані. Окрім цього, напружено проходили торги по пиловнику ялини, якого було реалізовано понад 95 % від виставленої кількості. Загалом на загальних торгах було продано 62 % від виставленої кількості деревини.

Виходячи з результатів торгів, підприємствами формувалась виробнича програма. На власних переробних потужностях планується переробити у 1 кварталі 35,2 тис. м3 деревини, використати на власні потреби 8,3 тис. м3 та реалізувати для соціальної сфери області понад 22,5 тис. м3 деревини.

Вся інша лісопродукція, що залишається вільною, планується реалізувати на експорт. Це, в першу чергу, технологічна сировини та баланси твердолистяних порід, що не були реалізовані на біржових торгах.

На власних переробних потужностях планується виготовити понад 7,5 тис. м3 обрізних пиломатеріалів, 4 тис м3 заготовок для євро піддонів, 3 тис. м3 технологічної тріски, біля 1 тис. м3 заготовок твердолистяних. Вся ця продукція знайде своїх споживачів як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках.

Виконання виробничої програми лісогосподарськими підприємствами на I квартал 2012 року є досить напруженим, однак забезпечить стабільний розвиток кожного підприємства у 2012 році загалом.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління