З турботою про ліс, з турботою про людей

15 грудня 2011р, Новини. Прес-служба

14 грудня 2011 року начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека відвідав з робочим візитом Турківський район області. Головним питанням під час візиту стало введення в експлуатацію нових лісових доріг.

У ДП «Турківське лісове господарство» була здана в експлуатацію лісова дорога поблизу с. Розлуч в урочищі «Смерічка». Протяжність дороги – 2 км. Дорога збудована в стислі терміни, з середини вересня по листопад місяць 2011р. Генпідрядником будівництва стала фірма «Опілля». При будівництві дороги окрім того, що генпідряднику вдалось виконати будівельні роботи в стислі терміни, а ще й зекономити бюджетні кошти – при кошторисній вартості 1,63 млн.грн. підрядник вклався в 1,47 млн.грн.

Цього ж дня була здана лісова дорога і в с. Мохнате. Саме тут вводив в експлуатацію лісову дорогу Боринський лісгосп. Довжина нової дороги склала 2 км. і була збудована підприємством за власні кошти. Вона дозволила з’єднати в єдине ціле дві попередні дороги збудовані протягом 2009-10 років. Тепер загальна протяжність лісової «артерії» сягнула 6,8 км.

«Дорога унікальна тим що має «кільцевий» тип. Заїхавши трасою з одного боку і проїхавши близько 7 кілометрів лісовою дорогою ми повертаємось назад на трасу. Минаючи всі населені пункти. Новозбудована дорога буде використовуватись більше в рекреаційному ніж експлуатаційному плані. Саме тому перед одним з в’їздів на неї ми обладнали туристичний притулок та автомобільну стоянку» - відмітив директор Боринського лісгоспу Михайло Ільницький.

Обидві дороги виконані напрочуд якісно. Про це свідчить і те, що Олег Павко, сільський голова с. Мохнате, запропонував керівництву фірми «Опілля» долучитися з наступного року до ремонту доріг місцевого значення, які на даний час перебувають в катастрофічному стані.

«Нові дороги дозволять вести еколого-безпечне лісокористування, відновлювати ліс сучасними методами. Дороги збудовано з турботою про ліс, з турботою про людей. Добра якість доріг є запорукою того що вони довго служитимуть як лісовому господарству та і людям, сприятимуть розвитку Карпатського регіону загалом. » - відзначив Анатолій Дейнека підсумовуючи офіційну частину свого візиту.

Загалом по Львівському облуправлінні цьогоріч збудовано близько 40 кілометрів лісових доріг, що становить 10-ту частину від усіх нових магістралей галузі. З 40 км лісівники Львівщини половину збудували за власні кошти підприємств.

У неофіційній частині поїздки на Турківщину, на передодні свята святого Миколая, не обділив головний лісівник області своєю увагою і найменших жителів району. Анатолій Дейнека подарував новорічні ялинки та солодкі подарунки Турківській школі-інтернату.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління