Про результати роботи Львівського лісгоспу за 1 квартал 2019 року

21 травня 2019р, Новини підприємств. Прес-служба

У I кварталі 2019 року ДП «Львівський лісгосп» виконав всі заплановані лісівничі, лісозахисні, лісоохоронні заходи.

Господарська діяльність у лісах підприємства має обмежений характер, оскільки близько 63% держлісфонду відноситься до природно-заповідних об’єктів. Так як підприємство відмовилось від проведення суцільних рубок, всі рубки проводяться вибірковим способом, що у свою чергу постійно зберігає оптимальні умови лісового середовища та має мінімальний вплив на сформовані екологічні зв’язки. Враховуючи стан насаджень та біологічні особливості головних лісотвірних порід, підрозділами підприємства проводяться різні види рубок формування і оздоровлення лісів.

За І квартал 2019 року заготовлено деревини загальним об’ємом 6637м3. Лісопродукція підприємства реалізовується на аукціонних торгах з продажу необробленої деревини. Обсяг реалізації продукції на внутрішній ринок за цей період становить 4707 тис.грн.

Після проведення лісозаготівельних заходів, лісівники підприємства постійно проводять роботи із сприяння природному поновленню та введення в склад деревостанів необхідних корінних порід.

Загалом, витрати підприємства на ведення лісового господарства за 1 квартал 2019 року склали – 4075,3 тис.грн, з них 100% власні кошти підприємства. Бюджетне фінансування повністю відсутнє.

Середньомісячна зарплата працівників за І квартал 2019 року становить 8381 грн. Середньооблікова чисельність штатних працівників – 84 особи.

Протягом І кварталу 2019 року державним підприємством сплачено податків, зборів, платежів до бюджетів усіх рівнів загальною сумою 1926 тис.грн. В середньому з 1 м3 реалізованої деревини підприємство сплачує 370 грн. податків, з 1 тис.грн. отриманих від реалізації лісопродукції – 409 грн. Тобто, податки становлять більше 40% вартості деревини, яку реалізовує лісгосп.

Традиційно, у І кварталі цього року  пройшла Акція «Майбутнє лісу у твоїх руках» та місячник озеленення,прибирання та благоустрою і Дня довкілля. У рамках Акції проведено ряд заходів – доповнення недостаючих порід на лісосіках вибіркових рубок 2018р., озеленення і благоустрій територій, ліквідація сміттєзвалищ, розвішування шпаківень лісовою охороною разом з .школярами тощо.

Для попередження та виявлення порушень лісового та природоохоронного законодавства, державною лісовою охороною Львівського лісгоспу, поруч із індивідуальним патрулюванням закріплених майстерських дільниць, було проведено 16 рейдів. В результаті роботи рейдової бригади виявлено 4 порушники лісового законодавства, які завдали шкоду лісовому господарству на суму 7000 грн. На всіх порушників складено протоколи та притягнуто до встановленої законом відповідальності.

Впродовж І кварталу працівники лісгоспу провели 15 тематичних зустрічей з громадськістю, на яких обговорювали основні питання ведення лісового господарства. Інформація, яка стосується діяльності ДП «Львівський лісгосп» розміщується та оновлюється на сайті лісгоспу ( http://lvivlg.com.ua/).

 ДП “Львівський лісгосп”

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління