Віктор Сівець: Держлісагентство здійснює системний контроль щодо охорони хвойних молодняків від незаконних рубок у передноворічний період

20 грудня 2011р, Новини. Прес-служба

В Україні триває передноворічна кампанія з реалізації святкових ялин і сосен. В зв’язку з цим актуальним є питання охорони лісових насаджень від незаконних рубок. Для протидії браконьєрству Держлісагентством спільно з МВС видано наказ «Про взаємодію органів внутрішніх справ та державних органів лісового господарства щодо забезпечення охорони хвойних насаджень в передноворічний період 2012 року» та надіслано всім територіальним органам Держлісагентства та МВС.

Цей наказ зобов’язує керівників державних органів лісового господарства і начальників ГУМВС України в Автономній Республіці Крим, м. Києві, Севастополі та в областях забезпечити створення при лісогосподарських підприємствах бригад з працівників державної лісової охорони і представників органів МВС за участю природоохоронних органів. Наразі, ці бригади здійснюють цілодобові рейди у хвойних лісових масивах, а органи міліції задіяні в постах на дорогах, приміських залізничних станціях, в населених пунктах для перевірки документів на право перевезення та продажу ялинок.

За словами Голови Держлісагентства Віктора Сівця на сьогоднішній день законних шляхом вже реалізовано понад 300 тисяч ялин і сосен, які були вирощені на спеціальних плантаціях.

«На сьогоднішній день нами докладається максимум зусиль задля протидії браконьєрству. Представниками державної лісової охорони, міліції, екологічної інспекції вже проведено 3700 рейдів, в ході яких виявлено понад тисячу незаконно зрубаних ялинок» - повідомив Віктор Сівець.

«На незаконних діях ми піймали 130 осіб, на всіх на них накладені адміністративні штрафи згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 23 липня за № 665. про затвердження такси для обчислення розміру шкоди, заподіяної лісу» - наголосив Голова Держлісагентства Віктор Сівець.

Нагадаємо: що Постановою Кабінету Міністрів України від 23 липня за № 665. затверджено такси для обчислення розміру шкоди, заподіяної лісу, із проведенням щорічної індексації. Згідно з цієї постанови за одне незаконно зрубане в лісі хвойне деревце діаметром пня:

До 10 см. 189 грн.
10,1-14 см. 333 грн.
14,1-18 см. 854 грн.
18,1-22 см. 1753 грн.

Крім цього, згідно ст. 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення лісопорушники сплачують штраф в розмірі від 5 до 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (85-170 грн.), а посадові особи від семи до дванадцяти неоподаткованих мінімумів (119-204 грн.). Отже, за незаконно зрубану ялинку лісопорушник повинен буде відшкодувати щонайменше 274 грн.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління