В Запорізькій області під час здійснення рейду по охороні хвойних насаджень було вбито лісівника

21 грудня 2011р, Новини. Прес-служба

20 грудня 2011 року близько 20.00 вечора в урочищі Московська балка на території Юрківської сільської ради Запорізької області було знайдено труп майстра лісу Оріхівського лісництва ДП «Василівське лісове господарство» Шетеля Василя Васильовича. Померлого було знайдено з видимими вогнепальними пораненнями живота та голови.

Зазвичай будь-які охоронні рейди відбуваються групою осіб кількістю 2-4 чоловіки. Цього разу загиблий Шетеля Василь Васильович, прибувши раніше від напарника на ділянку, виявив браконьєра-порушника, який наніс потерпілому два вогнепальні поранення, несумісні із життям.

Шетеля Василь Васильович, 1963 року народження більше 17 років працював на посаді майстра лісу в Оріхівському лісництві ДП «Василівське лісове господарство». Сиротами залишилося троє дітей: сини 1985 та 1988 р.н. і донька 1993 р.н.

Наразі представники РВ ГУМВС України в Запорізькій області проводять слідчі дії з пошуку винних у скоєнні страшного злочину.

  

Нагадаємо: задля охорони хвойних насаджень у новорічний період від незаконних рубок Держлісагентством спільно з МВС видано наказ «Про взаємодію органів внутрішніх справ та державних органів лісового господарства щодо забезпечення охорони хвойних насаджень в передноворічний період 2012 року». Цей наказ зобов’язує керівників державних органів лісового господарства і начальників ГУМВС України в Автономній Республіці Крим, м. Києві, Севастополі та в областях забезпечити створення при лісогосподарських підприємствах бригад з працівників державної лісової охорони і представників органів МВС за участю природоохоронних органів. Згідно наказу маю здійснюватися цілодобові рейди у хвойних лісових масивах та будуть створені з органів міліції тимчасові пости на дорогах, приміських залізничних станціях, в населених пунктах для перевірки документів на право перевезення та продажу ялинок.

Щодо штрафних санкцій Постановою Кабінету Міністрів України від 23 липня за № 665 затверджено такси для обчислення розміру шкоди, заподіяної лісу, із проведенням щорічної індексації. Згідно з цією постановою за одне незаконно зрубане в лісі хвойне деревце діаметром пня:
До 10 см. 189 грн.
10,1-14 см. 333 грн.
14,1-18 см. 854 грн.
18,1-22 см. 1753 грн.

Крім цього, згідно ст. 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення лісопорушники сплачують штраф в розмірі від 5 до 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (85-170 грн), а посадові особи від семи до дванадцяти неоподаткованих мінімумів (119-204 грн). Отже, за незаконно зрубану ялинку лісопорушник повинен буде відшкодувати щонайменше 274 грн.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління