Візит українських лісівників до Німеччини

11 липня 2019р, Новини підприємств. Прес-служба

Нещодавно делегація українських лісівників Львівщини, в тому числі шість представників ДП “Славське ЛГ” відвідало Німеччину з метою отримання досвіду з проведення рубок переформування.
Айбершток, перше лісогосподарське підприємство, яке зустріло наших лісівників в лісах Саксонії. За своїми характеристиками підприємство дуже схоже до характеристик Славського лісгоспу, однак об`єми заготівлі деревини значно вищі, та становлять близько 200 тис.кбм. деревини на рік, заготівлю проводять виключно сироростучих дерев, оскільки сухостійні дерева на їхню думку заготовляти економічно недоцільно.
Наступний лісгосп Нойнштат, який також належить до земель Саксонії, лісгосп особливий тим, що окрім реалізації сировини, значну частину доходів отримують з рекреаційних ресурсів, тут облаштована велика кількість туристичних маршрутів, оглядових майданчиків, а особливу увагу туристів привертають географічні скелясті утворення, це також дало змогу заробляти кошти на зйомках кінофільмів.
За період перебування в Німеччині лісівники побували і в державному лісовому господарстві міста Корин (розташоване на федеральних землях Бранденбурга). Учасники зустрічі ознайомились з структурою, плануванням та контролем у лісовому господарстві зарубіжних колег. Особливо полегшує їхню роботу відсутність бюрократичних моментів і обмежень в законодавстві, лісівник сам вирішує які заходи йому потрібно проводити в лісі. Обмінялися досвідом у питаннях будівництва лісових доріг, сітка яких тут до речі 300 м./га з твердим покриттям.
В межах візиту відбулось ознайомлення лісівників України зі способом проведення рубок та заготівлі деревини самохідною машиною Harvester.
Лісівники Німеччини розповіли та показали технологію вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою, а також початок виконання робіт по проекту створення лісового розсадника для вирощування сіянців з закритою кореневою системою.
В ході зустрічі з гостями відбувся обмін інформацією про європейський досвід ведення лісового господарства.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління