Декоративні – ті, що милують око…

19 липня 2019р, Новини підприємств. Прес-служба

У Бродівському лісгоспі вирощують і переробляють не лише промислову деревину, яка використовується у житловому будівництві, на меблевих фабриках, у вигляді всіляких ДВП, ДСП, ОСБ, дров, пелетів… Певне місце тут посідає й плекання дерев, кущів та рослин декоративних, які розраховані для клієнтів, що бажають ними прикрасити-озеленити власні садиби… Та й не лише їх. Мова також про прилеглі території комунальних, державних установ, громадські місця… Йдеться про дитсадки, школи, храми, культурно-мистецькі заклади, алеї, клумби…

  • Для таких випадків, – підкреслює провідний інженер лісових культур лісгоспу Лідія Кінаш, – ми щороку вирощуємо понад 30 тисяч штук декоративно-посадкового матеріалу, серед якого до двох сотень різних  видів листяних і хвойних культур.

Починають у лісгоспі з живцювання. Це відносно швидкий і простий спосіб, який не потребує спеціальних прийомів і навичок, необхідних при щепленні чи окуліруванні… Використовують також відкриту і закриту форми кореневої системи. Останнім часом набирає все більшої популярності горшкова культура… Частина «зеленого декоративу» йде під реалізацію, але не бракує у лісгоспі прохань від неприбуткових організацій, які сподіваються на благодійницьку місію підприємства. В багатьох випадках спрацьовують взаємовигідні інтереси лісництв і шкіл, де учні допомагають збирати лісівникам насіння, обладнують мурашники чи майструють годівнички для пташок…

Як наслідок такої співпраці, з’являються на подвір’ях шкіл та інших стрункі та пишні вічнозелені туї… Чи то «Смарагд», чи то «Вагнер»… Перший сорт  приживеться навіть на не надто родючій землі, він привабливо виглядає і як у шеренгах живої огорожі, і як солітер, тобто самотнім. «Вагнер» краще пнеться вгору на відкритих просторах, але й тінь йому не надто страшна, тим паче, що потребує грунтів вологих. Його рекомендують для поодиноких посадок, але це правило для нього не конечне – гарно дивиться й при живоплоті..

Вирощують  в лісгоспі і ялівці, і форзиції, і вейгели, і спіреї… Дбайливо за ними доглядають працівниці Люба Охович  та Марія Смолінська. Люблять ці жінки красу, серед якої працюють. Здається, це той випадок, коли робота для них не лише обов’язок, а й покликання.

Під їхніми старанними руками декоративні деревця, кущі, рослини сяють на ділянках  кольорами багрянцю, зеленого оксамиту, жовтогарячими та голубими барвами… Їх варто придбати, вони воістину  милують наше око!

                                                                                     Ігор Табінський.

                                                                                     Фото автора.

http://xn----9sbjqqonn2q.xn--j1amh/?p=538

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління