2011 РІК. ПІДБИВАЮЧИ ПІДСУМКИ: Лісокультурне виробництво

4 січня 2012р, Новини. Прес-служба

Підбиваючи підсумки 2011 року лісівники державних лісогосподарських підприємств Львівщини звітують про проведені лісокультурні роботи.

Цього року працівниками державних лісогосподарських підприємств Львівського ОУЛМГ посаджено 1562 га лісових культур, та проведено доповнення існуючих лісових культур на площі 1911 га. Під час проведення таких робіт було висаджено понад 10 млн. шт. сіянців та саджанців деревних порід (сосни звичайної, ялиці білої, модрини європейської, дуба звичайного, бука лісового, клена явора, вільхи чорної та інших). На лісових ділянках з багатими умовами проростання, завдяки якісному виконанню робіт по заготівлі деревини вдалося досягти якісного природного відновлення лісу, їх площа становить 980 га. Завдяки зменшенню площ суцільних рубок лісівники Львівщини забезпечують безперервне існування лісового середовища, що в свою чергу забезпечує ведення лісового господарства на принципах наближеного до природи лісівництва та скорочує терміни вирощування лісів.

Поряд з лісовідновленням лісівники також систематично працюють над питанням збільшення лісистості області, так в цьому році створено 26 га нових лісів на еродованих, малопродуктивних землях. На даний час питання створення нових лісів напряму залежить від процесу надання відповідних земельних ділянок для лісорозведення громадами сільських та селищних рад.

Вдалим видався рік по заготівлі лісового насіння основних деревних та чагарникових порід. Завдяки сприятливим погодним умовам заготовили понад 32 тонни шишки ялиці білої, з якої в процесі переробки одержали близько 3200 кг насіння. Поряд з цим вдалося заготовити 370 кг. насіння сосни звичайної, близько 38 тон. жолудів дуба звичайного. В загальному вдалося заготовити понад 45000 кг. насіння.

Окрім лісокультурної справи лісівники Львівщини приділяють достатньо уваги вирощуванню садивного матеріалу в розсадниках. Так цього року в лісорозсадниках лісогосподарських підприємств управління посіяно насіння на площі понад 17 га та вирощено близько 13 млн. сіянців основних деревних та чагарникових порід. Площа шкільних відділень становить понад 14 га., де вирощується близько 380 тис. шт. декоративного садивного матеріалу.

В 2011 році в ДП «Боринське лісове господарство» збудовано нову сучасну теплицю загальною площею 500 м2. В даній теплиці планується вирощування високоякісного садивного матеріалу для лісовідновлення, лісорозведення а також садивний матеріал для потреб озеленення. В жовтні місяці на території Орівського лісництва ДП «Сколівське лісове господарство» збудовано теплицю сонячного нагріву, яка складається з двох частин площею 60 м2 кожна.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління