Завдяки біркам браконьєрське вирубування новорічних ялинок зменшилися наполовину.

5 січня 2012р, Новини. Прес-служба

Відшуміло новорічне свято, і ми можемо підвести підсумки продажу зелених красунь. Цього року лісоводи України підготували для продажу 734 340 біркованих сосен і ялин. Найактивнішими у продажу новорічних красунь стали лісгоспи Полтавського, Волинського, Житомирського і Луганського обласних управлінь.

На 31 грудня 2011 року за продані сосни і ялини лісівники країни виручили 32,5 млн.грн., середня ціна новорічного деревця в лісгоспах становила 44 грн.

Порівняно з 2010 роком показник порушень у 2011 році зменшився, в деяких областях, в середньому, наполовину. По всій Україні в передноворічний період було проведено 15 187 рейдів, виявлено незаконно зрубаних ялинок 4 962 шт., порушниками було сплачено штрафів на 54 тис.грн.

«Багато в чому серйозне зменшення незаконних рубок ялин і сосен зв'язане тим, що цього року ялинкова продукція вперше була з бірками, на яких знаходилася інформація про походження дерева (відомості, з якого лісгоспу і лісництва воно було відпущене). Це нововведення полегшило виявлення незаконно зрубаних дерев і зупинило багато браконьєрів від їх нечесного промислу. Крім того, посилена спільна робота лісової охорони та МВС і привели до такого позитивного результату цією зимою» - відмітив Ярослав Макарчук, перший заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління