Діяльність Сколівського лісництва

21 серпня 2019р, Новини підприємств. Прес-служба

Сколівське лісництво Національного природного парку «Сколівські Бескиди» розташоване в південно-східній частині нацпарку на території Сколівського адміністративного району і знаходиться на висоті 450-1000 м н.р.м. Загальна площа лісництва – 3536,2га, з них: заповідна зона займає 943га; зона стаціонарної рекреації – 19,6га; зона регульованої рекреації – 954,4га; господарська зона – 1619,2 га.Територія садиби лісництва дозволяє проводити тут свій відпочинок. Для цього створені сприятливі умови. Садиба лісництва облаштована малими архітектурними та ландшафтними формами (альтанкою, мангалом з піднавісом, гойдалкою, ландшафтною гіркою). На території лісництва є дендропарк, у якому зростають ендемічні, реліктові і екзотичні дерева, наприклад горіх маньчжурський, тис ягідний, бархат амурський, магнолії.

Для покращення умов відпочинку на природі, поряд з дендропарком, встановлено садовий стіл з лавами, а неподалік є невеликий ставок. Для відпочинку у адмінприміщенні лісництва облаштовані кімнати-номери.

Не менш привабливою для туристів та відпочиваючих є територія лісництва. Адже тут облаштовані рекреаційні пункти: «Водоспад на р.Кам’янка» та "Павлів потік", туристичний притулок «Дубина», еколого-пізнавальні стежки: "На водоспад", "На гору Лопата", «Долиною р.Кам’янка» та "До старовікових лісів", які призначені для короткострокового відпочинку та оздоровлення відпочиваючих та місцевого населення.Також на садибі лісництва є декілька джерел, що славляться популярністю серед місцевих жителів та тих хто проїжджає, це: «Янкова криниця», джерела залізної та сірководневої води в м.Сколе, джерело мінеральної води у Кам'янці та ін.

Іванна Іваникович,фахівець з екологічної освіти НПП "Сколівські Бескиди"

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління