Бути лісівником не так легко як здається

22 серпня 2019р, Новини підприємств. Прес-служба

Мабуть, кожен із нас хоч раз в житті задумувався, яку важливу роль відіграє ліс в житті людини. Для людини – це джерело чималої кількості необхідних їй ресурсів: деревини, ягід, горіхів, грибів. Окрім ресурсного, ліс має і інші, важливі значення: екологічне, оздоровче,естетичне, рекреаційне та виховне. Проте, складно перелічити весь спектр його корисних властивостей та функцій. 
Якщо для одних людей ліс – це естетичне джерело, місце для оздоровлення, то для інших – це спосіб життя, що потребує повної віддачі лісу.

Завдяки клопіткій праці лісівників зберігаються та примножуються лісові багатства, збільшується площа лісового фонду країни, розвивається лісова галузь. У своїй діяльності лісівники, керуються принципами сталого розвитку, такого який забезпечить майбутнім поколінням такі самі можливості використовувати лісові ресурси, як і теперішні. 
Сьогодні робота працівників лісової галузі під пильним наглядом громадськості і для більшості залишається малопомітною. Мало хто задумується над тим, звідки беруться молоді ліси і як це відбувається. Для того щоб з’явилися ці ліси потрібно зібрати насіння, виростити з нього сіянці, висадити їх, вчасно і неодноразово проводити догляд за лісовими культурами, охороняти їх від хвороб, шкідників, пожеж. І тільки коли ліс досягнув стиглого віку, його заготовляють для потреб суспільства, яке використовує деревину у різному вигляді. Разом з тим, серйозною проблемою сьогодення є масове всихання хвойних насаджень, спричинене зміною клімату та ураженням верхівковим короїдом, і немає іншого способу боротьби, крім вирубування. На жаль, багато людей не розуміють доцільність вирубок і, натомість, тільки критикують роботу лісової галузі.
Попри свої основні функції, лісівники створюють та облаштовують у лісах рекреаційні зони для відпочину та прибирають сміттєзвалища, які несвідомі громадяни створюють у лісових масивах.
Хочеться, щоб люди все-таки усвідомили, якою необхідною, відповідальною, до того ж небезпечною є робота лісівника і наскільки вона багатогранна.

 Прес-служба ДП «Львівський лісгосп»

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління