Просвітницька робота

13 вересня 2019р, Новини підприємств. Прес-служба

В рамках лісівничого тижня, який проходив з 9 по 15 вересня по всій Україні в Бібрському лісгоспі проведено ряд лісівничих та просвітницьких заходів. Лісівники на сторінках ЗМІ та в інтернеті інформують громадкість про працю лісівників, життя лісу, проблеми, які стоять перед лісовою галуззю. І звичайно не обходиться без зустрічей з молоддю.

Розуміючи важливість виховання молодого покоління у любові до природи, у переддень Дня працівника лісу відбулась зустріч учнів Романівської школи з лісівниками Романівського лісництва. В.о лісничого Романівського лісництва Борис Коваленко провів цікаву екскурсію лісовими стежками.

Свою розповідь лісничий розпочав з колиски наших лісів. Зокрема розказав і на практиці показав, як вирощується садивний матеріал для майбутніх лісів, як неохідно доглядати за тендітними сіянцями та саджанцями з яких в мабутньму виростуть могутні бучини та діброви. Дальше діти помандрували лісовою стежкою, яка веде на гору Камула, що є найвищою вершиною між Уралом та Карпатами. Під час мандрівки лісничий фахово розказав про історію лісівництва, про те, які дерева ростуть в цій місцевості, біологію їх розвитку, як треба берегти та охороняти ліс.

Жваво крокуючи лісом учні дійшли до місця відпочинку Камула. В цьому місці, лісівники, для відпочинку людей,встановили альтанку, столики, лавочки, місця для вогнищ, смітники. Для поєднання природи та духовних потреб на вершечку гори, з якої відкривається чудовий краєвид, встановлена фігура Матері Божої, яка охороняє ці лісові терени. Тут завжди багато туристів та відпочиваючих, про те не завжди всі ведуть себе як виховані люди.

Власне і цього разу діти побачили неприємну картину, коли попередні відпочивальники залишили після себе гори сміття. В той же час лісівники були приємно вражені коли діти запропонували навести лад та прибрати все сміття.

За деякий час місце відпочинку не можна було впізнати. Навівши лад та відпочивши, учні продовжили знайомитись з лісовими теренами та працею лісівників . Загалом під час екскурсії учні дізнались багато цікавого про ліс та працю лісівників, почули різні бувальщини з лісівничого життя. Від такого спілкування діти і лісівники залишились задоволені. Дякуючи молодому лісничому за цікаву екскурсію вони говорили: - хочемо ще.

Лісівники щиро раді зустрічам з підростаючим поколінням. З таких зустрічей діти пізнають лісівничу професію і будуть знати, що лісник не злодій, не браконьєр, а дбайливий господар в лісі який раціонально його використовує, охороняє та зберігає для майбутніх поколінь.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління