Користувачі мисливських угідь Львівщини провели виробничу нараду

12 січня 2012р, Новини. Прес-служба

12 січня 2012 року в Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства користувачі мисливських угідь області провели свою виробничу нараду. Чималий зал управління заледве зумів вмістити всіх відвідувачів. І це не дивно, адже участь у нараді взяли керівники управління, заступник начальника управління мисливського господарства Держлісагентства України, представники управління екології та екологічної інспекції Львівщини, ветеринарної служби області, директори 69 мисливських господарств та районні мисливствознавці області, члени громадських організацій.

З вступним пастирським словом до учасників наради звернувся головний мисливський капелан УГКЦ, єпископ Сокальсько-Жовківський - Михаїл Колтун. У своєму виступі він наголосив на важливості співпраці мисливців із Церквою, щоб усі розуміли, що мисливці не лише впольовують дичину, але і вливаючись у природу, оберігають, опікують та розвивають її. «Господь дав нам цю землю, щоб ми на ній господарювали по-Божому, щоби цивільні люди, які носять зброю, відчули присутність Церкви і Боже благословення», – такими словами підсумував архієрей свій виступ.

Після такого невеликого відступу слово взяв начальник лісомисливського управління області. Анатолій Дейнека ознайомив присутніх з теперішнім станом мисливського господарства Львівщини та про шляхи його покращення і вдосконалення. Відмітив господарства на яких слід рівнятися іншим користувачам. Наприкінці свого виступу Анатолій Дейнека наголосив, що відмінні результати у мисливській галузі області можна досягнути лише у тісній співпраці мисливських господарств і державних органів області.

Більш детально на підсумках господарювання мисливців області зупинився Василь Бурмас - начальник мисливського відділу управління. Чисельність офіційних мисливців області цьогоріч перевищила 36 тисяч. Площа мисливських угідь складає 1,7 млн.га. Протягом останнього десятилітня зберігається стійка тенденція до збільшення чисельності мисливської фауни області. Тішить динаміка зростання популяцій кабана, козулі, оленя благородного. Серед негативних моментів слід відмітити зменшення популяції зайця. Протягом 2009-2011 вона зменшилась на 13 тисяч особин і складає за даними останнього обліку близько 44 тисяч особин.

Жвава дискусія виникла у присутніх навколо проведення обліку диких тварин у 2012-13 роках. Багато питань було піднято стосовно нормативних документів та правил обліку. В більшості вони були адресовані до Андрія Хрола та Богдана Вихора, представників Держлісагентства України та Львівського управління екології відповідно.

Юрій Дідич, заступник начальника відділу мисливського господарства управління, ознайомив усіх присутніх із інформацією про боротьбу з браконьєрами на Львівщині. За оперативними даними протягом 2011 року на Львівщині складено 227 протоколів про порушення правил полювань, з них лісовою охороною – 83, працівниками мінприроди – 31, іншими користувачами – 113. Накладено штрафів на загальну суму 44,6 тис. гривень (з низ 38 тис. – відшкодовано).

Завершив нараду своїм виступом Андрій Покотей, керуючий науковим відділом державного природознавчого музею НАН України. Він організував для всіх учасників заходу невелику презентацію про червонокнижних представників фауни України, ареали їх проживання, особливості існування кожного виду, та про ті санкції, що чекають на браконьєрів у випадках полювання на них.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління