2011 РІК. ПІДБИВАЮЧИ ПІДСУМКИ: Еколого-просвітницька діяльність

17 січня 2012р, Новини. Прес-служба

Еколого-просвітницька діяльність направлена на екологічне виховання молоді, формування у неї бережливого ставлення до лісів та навколишнього природного середовища.

На базі підприємств Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства функціонує 4 еколого-просвітницькі центри, три з них розташовані на території НПП "Сколівські Бескиди", в Підгородцівському та Майданському лісництвах, а починаючи з 2011 року еколого-пізнавальний центр створили і в Бутивлянському лісництві. Ще один лісівничий еколого-просвітницький центр функціонує при ДП "Львівське лісове господарство".

Еколого-просвітницькі центри створені для того, щоб ознайомити відвідувачів із:
• значенням лісу для людини;
• значенням лісу для соціально-економічного розвитку країни;
• веденням лісового господарства;
• значенням лісу в покращенні умов довкілля та оздоровлення населення.

Для відвідувачів в еколого-просвітницьких центрах розміщені показові стенди з інформацією про лісовий фонд України, природно-заповідний фонд області, червонокнижні види рослин та тварин, а також таксодермічні експонати птахів та тварин регіону, гербарії рослин, колекції зразків деревини, насіння і ін. На базі еколого-просвітницьких центрів проводяться пізнавальні екскурсії, екологічні уроки, зелені відеотеки, а також природоохоронні акції з широким залученням учнівської молоді. В національному природному парку «Сколівські Бескиди», для прикладу, розроблена спеціальна «Програма розвитку еколого-освітньої діяльності на період 2010-2015 рр.».

З початку 2011 року Лісівничий еколого-просвітницький центр при ДП «Львівське лісове господарство» відвідало 427 чол., в тому числі учні загальноосвітніх шкіл міста Львова, студенти Національного лісотехнічного університету України: з факультету лісового господарства, Інституту екологічної економіки та Технологічного коледжу. Лісівничий еколого-просвітницький центр, з метою обміну досвідом, відвідало також 65 лісівників Польщі, з лісництва Сухеднив та з Дирекції лісів Кросно.

Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства, Львівський обласний дитячий еколого-натуралістичний центр та Львівська обласна організація товариства лісівників України вже 6 років поспіль проводять обласні конкурси на кращий твір та кращий малюнок за темою «Людина та ліс», а також конкурс на «Краще шкільне лісництво». У 2011 році переможці конкурсу на «Краще шкільне лісництво» на обласному рівні – члени шкільних лісництв Крукеницького ліцею при НЛТУ України Мостиського району та Зозулівського НВК Золочівського району представляли Львівську область на «V Всеукраїнському зльоті учнівських лісництв» у м. Кіровограді, яке проходило 17-20 травня 2011р. та зайняли почесне ІІІ місце.

На сьогодні, при лісництвах лісогосподарських підприємств обласного управління функціонує 36 шкільних лісництв та ланок юних лісівників, членами яких є 964 учні. Шкільні лісництва створені з метою здобуття учнями теоретичних і практичних знань з основ лісівництва, дослідницької роботи, екологічного виховання та організації змістовного дозвілля.
По Львівському ОУЛМГ еколого-просвітницькі заходи із залученням учнівської молоді проводяться з метою розширення знань громадськості про державну лісову політику, про важливість збереження природних надбань для теперішніх та майбутніх поколінь, задля сприяння активізації природоохоронного руху на регіональному рівні.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління