Делегація лісівників із Львівщини взяла участь XI Нижньосілезькому фестивалі «Дари Лісу»

2 жовтня 2019р, Новини підприємств. Прес-служба

На запрошення польських лісівників Надлісництва Львувека Шльонського, делегація українських лісівників у складі директора ДП «Жовківський лісгосп» - Степана Сохнацького, професора НЛТУ – Івана Сопушинського та лісничого В’язівського лісництва – Ігора Слободяника відвідали XI Нижньосілезький фестиваль «Дари Лісу». Вони взяли участь у роботі Міжнародної конференції – «Добре з лісу – деревина як продукт практичний та артистичний». 
На заході уже традиційно були присутні делегації лісівників з Німеччини, Словаччини, Угорщини та України. Кожна з делегацій представляла свою доповідь. З доповіддю від української сторони виступав професор лісотехнічного університету – Іван Сопушинський.
Ціллю конференції був міжнародний обмін досвідом, підвищення екологічної свідомості в контексті раціонального та зрівноваженого, широкого використання деревини у щоденному житті.
Другим етапом міжнародної зустрічі став фестиваль «Дари Лісу» де польські лісівничі колективи та мисливські товариства презентували , власне, дари лісу.
У програмі святкувань були спортивні змаги (легкоатлетичні забіги, змагання велосипедистів). Традиційно організатори проводили майстер-класи для найменших, пізнавальні ігри на лісівничу тематику. Була тут і виставка мисливських собак, демонстрація техніки, що працює в лісі, зразки форменого одягу та історія знарядь для роботи в лісі.
Для закордонних гостей господарі заходу організували екскурсію історичними замками регіону.
Велика подяка старості повіту – Даніелю Коко, генеральному директору Регіональної Дирекції Лісів Панствових - Павелу Гурському, модератору заходу –  Аліні Корналевич за організацію зустрічі на найвищому рівні, за актуальність тематики фестивалю та конференції, безцінний досвід та живе спілкування між лісівниками з різних країн. Для українських лісівників це надзвичайно важливо і багато в чому мотивує у щоденній роботі.

 

Прес-служба   ДП «Жовківський лісгосп»

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління