Підсумки роботи ДП «Самбірський лісгосп» за 9 місяців 2019 року

25 жовтня 2019р, Новини підприємств. Прес-служба

Весною цього року лісовідновлювальні роботи проведені на площі 123 га. Зокрема створено 54 га. лісових культур, природне поновлення лісів забезпечене на площі 69 га, що становить 56 відсотків від усього обсягу лісовідновлення. Щодо догляду за лісовими культурами, то за три квартали у лісництвах підприємства проведено на площі 351 га доглядів за лісовими культурами при плані 350 га. Доповнення лісових культур минулих років проведено на площі 82 га. 

Зараз на підприємстві проводиться осіння інвентаризація та атестація лісових культур та садивного матеріалу в розсадниках підприємства для визначення ефективності проведених робіт по лісовідновленню попередніх років та забезпечення лісокультурної кампанії наступного року.

В цьому році спостерігається більш низька врожайність лісових порід в порівнянні з попереднім роком, однак лісівники надіються, що план заготівлі лісового насіння буде виконаний. В розсадниках лісгоспу висіяно насіння основних лісоутворюючих порід на площі 0,5 га. Щоб зберегти насадження у належному санітарному стані та не допустити розвитку та розповсюдження шкідників та хвороб лісу, впродовж 9 місяців по підприємству проводили лісогосподарські заходи, які передбачають проведення рубок формування і оздоровлення лісів на площі 515 га., з них на площі 160 га вибіркові санітарні рубки, 336 га рубки догляду.

Зазначимо, що у 2019 році у лісових угіддях ДП «Самбірський лісгосп» заплановано провести рубки формування та оздоровлення лісів та інші заходи, пов’язані з веденням лісового господарства на площі 734 га, загальною кубомасою 16,2 тис.кбм. в тому числі 9,3 тис.кбм. ліквідної деревини За 9 місяців 2019 року підприємство заготовило 26,5 тис. кбм. деревини, з яких 20,7 тис.кбм від рубок головного користування. Від рубок головного користування планують заготовити 33,4 тис. кбм ліквідної деревини Для потреб внутрішнього ринку реалізували 24,3 тис.кбм. лісопродукції. На експорт реалізували 1048 кбм. пиломатеріалів обрізних на суму 3,4 млн.грн.У власному цеху перероблено 2,5 тис.кбм. деревини та випущено продукції переробки на суму 4,3 млн.грн.Загалом, за три квартали підприємство реалізувало продукції на 35,0 млн.грн, що на 700 тис.грн. більше до відповідного періоду минулого рокуОсобливу увагу на підприємстві приділяється середньому доходу 1 – го працівника, рівень якого становить 10211 грн. ДП «Самбірський лісгосп» успішно справляється із фінансовими зобов’язаннями.

За 9 місяців 2019 року сплачено до державного та місцевих бюджетів 10,8 млн.грн. податків, зборів та інших обов’язкових платежів та 2,4 млн..грн Єдиного соціального внеску. На ведення лісового господарства витратили 14,8 млн.грн.

Прес-служба ДП «Самбірський лісгосп»

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління