На Золочівщині відбувся тренінг на тему: «Громадський контроль лісової галузі»

18 листопада 2019р, Новини. Прес-служба

«ЕкоВарта»,  за підтримки ГО «Дунайсько-Карпатська програма», в рамках своєї статутної діяльності,  на території  ДП «Золочівське лісове господарство»,  провела 15-16 листопада 2019р. тренінг для представників громадськості і засобів масової інформації. Навчання було спрямоване на  надання зацікавленим особам знань з питань організації ведення лісового господарства в Україні, типових порушень лісового законодавства і протидії таким порушенням.

В перший день ,відповідно до програми семінару, було розглянуто наступні питання :

  • Ознайомлення з організаційною та просторовою структурою лісового господарства і різними видами лісокористувачів, та із їх документацією .
  • Геолокація   на смартфоні і навігаторі, системи координат, актування  виявленого порушення .
  • Ознайомлення з головними  видами рубок, їх плануванням, документацією.
  • Ознайомлення з основними елементами законної рубки, основними ознаками незаконної рубки  та іншими  порушеннями лісового законодавства.
  •  Оцінка впливу на довкілля у лісовій галузі, співпраця з лісогосподарськими підприємствами.
  • Особливості створення заповідних об’єктів і участь громадськості.
  • Нові категорії лісів: праліс, квазіпраліс, природний ліс, їх ознаки, правовий режим і робота із їх пошуку і відведення, перспективи охорони.
  • Основні види правопорушень, їх ознаки, передбачене законом покарання та особливості притягнення до відповідальності винних осіб.
  • Обмін досвідом діяльності, створення мережі реагування  на лісопорушення та допомога  активним громадянам.

На другий день, заключним етапом тренінгу був виїзд у лісові масиви  Зозулівського лісництва ДП «Золочівський лісгосп»  для ознайомлення з основними елементами рубки, особливостями проведення лісосічних робіт на  рубках формування та оздоровлення лісів, а саме на рубках догляду  та  вибірковій санітарній вирубці. Головний лісничий  ДП «Золочівський лісгосп» Повзанюк І.М. ознайомив учасників семінару Із плануванням рубок формування і оздоровлення лісів, проведенням відводів, оформлення документації і безпосереднім проведенням лісогосподарських заходів.

У семінарі взяли участь громадські активісти та журналісти ЗМІ західних областей України,  представники НПП «Північне Поділля», ДП «Золочівський лісгосп» .  Відео – матеріал по тренінгу відзнято місцевим ГО «Золочів нет».

https://www.youtube.com/watch?v=75M_PlnF2A0&feature=emb_logo

Відділ лісового господарства Львівського ОУЛМГ

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління