Підсумки роботи ДП "Старосамбірське лісомисливське господарство" за 2019 рік

21 січня 2020р, Новини підприємств. Прес-служба

Позаду залишився 2019 рік, він був насичений різними подіями для працівників нашого підприємства. Мали місце, як радісні моменти так і моменти розчарування, були значні досягнення, проте були і певні прорахунки.

Як годиться по закінченню року підведемо підсумки роботи підприємства, адже нам є про що розповісти та поділитись гарними результатами роботи нашого колективу.

Крім того, хочемо подякувати як тим, хто був поряд з нами допомагаючи у посадці лісу, так і тим хто висловлював свої критичні зауваження, тим самим вказував нам на що потрібно звернути увагу. Але в цілому, як одні так і інші своїми діями засвідчували, що переймаються подальшою долею лісів і що лісівники із своїми проблемами не залишаються наодинці.

Попри труднощі у 2019 році підприємство залишається ефективним, на районному рівні тримається серед лідерів за внесеними податками до бюджету, продовжує виконувати свою лісівничу місію на благо суспільства.

За підсумками господарсько-фінансової діяльності за 2019 рік підприємство спрацювало прибутково. Завдання з лісогосподарського виробництва виконані повністю.

В минулому році лісівниками ДП «Старосамбірське ЛМГ» було створено лісових культур на площі 6,4 га, здійснено введення недостаючи порід на площі 155га., доповнення лісових культур проведено на площі 25га. Створено лісових розсадників на площі 0,6га. Підприємство повністю забезпечене посівним та посадковим матеріалом для проведення цьогорічної весняної лісокультурної кампанії. Догляди за лісовими культурами проведено на площі 52,0 га.

Протягом 2019 року рубки формування і оздоровлення лісів проведені на площі 526 га, в тому числі догляд за молодняками – 109 га, вибіркові санітарні рубки на площі 217 га, рубки переформування на площі 154 га.

З метою попередження пожеж протягом року влаштовано 32 км мінералізованих смуг.

Одне з найважливіших місць в діяльності лісгоспу відведено охороні та захисту лісу. Державною лісовою охороною регулярно здійснюються патрулювання лісових масивів з метою запобіганням незаконним рубкам. Додаткового протягом року для підсилення охорони лісу на договірних засадах залучалась рейдова бригада працівників охоронної фірми.

 

Всього на предмет охорони лісових масивів було проведено 25 рейдів. В ході рейдів було виявлено 16 випадків порушень вимог лісового господарства, про що складено протоколи. Сума збитків завданих лісовому господарству становить 599,2 тис.грн.

В зоні діяльності лісгоспу мисливське господарство ведуть 2 користувачі.

Мисливські угіддя лісгоспу розміщені в межах Старосамбірського району на площі 56тис.га. Протягом звітного року єгерською службою лісгоспу заготовлено та використано для підгодівлі мисливської фауни 1400 віників гіллячкових, сіна лісового 1200 кг. В результаті злагодженої роботи єгерської служби лісгоспом в 2019 році виконано доведений ліміт на добування мисливської фауни в повному об’ємі.

Поряд з біотехнічними заходами єгерською службою постійно проводяться рейди по охороні мисливського фонду від браконьєрства. Під час рейдів складено 11 протоколів на порушників правил полювання, браконьєри сплатили 3400,00 грн. штрафу. Було вилучено дві одиниці зброї, в тому числі одна нарізна.

В 2019 році заготовлено 32 тис.кбм ліквідної деревини. Чистий дохід від реалізації продукції у звітному році становить 43,7 млн.грн.

Середньооблікова чисельність працівників по підприємству за 2019 рік становить 116чол., а середньомісячна зарплата одного працюючого дорівнює – 8,9 тис.грн.

Протягом 2019 року державним підприємством сплачено до державного та місцевих бюджетів 14344 тис.грн в тому числі єдиного соціального внеску 3215 тис.грн, місцевим громадам сплачено 728 тис.грн податків, пов’язаних із веденням лісового господарства.

З одного кубометра реалізованої деревини підприємством сплачено 448,0 грн. податків, зборів та обов’язкових платежів до бюджету усіх рівнів.

Загалом 33% від загального доходу ДП «Старосамбірське ЛМГ» віддав державі у вигляді податків та обов’язкових платежів. Такий високий показник оподаткування створює значне фінансове навантаження, не дає можливості підприємству розвиватися, оновлювати техніку, конкурувати з іншими підприємствами. Проте підприємство справляються з цими труднощами.

На підприємстві функціонує електронний облік деревини. Відповідно до вимог Уряду вся деревина маркується і вивозиться виключно з бирками. Поєднання програми електронного обліку деревини з бухгалтерською програмою 1-С бухгалтерія дало змогу автоматизувати всю виробничу і бухгалтерську роботу та мінімізувати обіг незаконної лісопродукції.

Для механізації лісокультурних та лісогосподарських робіт і відповідно покращення економічних показників підприємством у минулому році закуплено 2 плуги лісові «ПЛ-75-15» на суму 54 тис. грн. та 2 бензопили «STIHL» на суму 26 тис. гривень.

В лісгоспі функціонують два шкільні лісництва на базі Новоміської, Старосолянської школи. Учні Новоміського шкільного лісництва неодноразово ставали переможцями та призерами обласних конкурсів серед шкільних лісництв області.

Щороку в лісгоспі проходить Акція «Майбутнє лісу у твоїх руках», яка стала доброю традицією у лісівників та всіх небайдужих хто любить ліс, вболіває за збереження та примноження природи рідного краю.

 

Паралельно з цією Акцією проходить і місячник благоустрою та озеленення, який відбувається в області.

 

Лісгосп завжди допомагає садивним матеріалом для озеленення, в порядку благочинної допомоги, школам, церковним громадам, сільським та міським радам, природоохоронним організаціям.

 

Ведення лісового господарства в лісгоспі відповідає «Принципам і критеріям» FSC®, про що свідчить відповідний сертифікат.

В сьогоднішній ситуації на сході лісгосп не відмежовується від проблем захисту держави від агресора. Підприємством постійно надається допомога військовим частинам, які знаходяться на передовій, а також учасникам АТО, їхнім сім’ям, які проживають в зоні діяльності лісгоспу.

Виділено дров паливних учасникам АТО та їхнім сім’ям  на суму 80 тис грн.

По мірі можливості лісгосп допомагає вирішувати і соціальні питання місцевих жителів. Громадянам без обмежень реалізовується дров’яна деревина для опалення житла та ділова деревина для будівництва і ремонту осель.

Що стосується взаємодії з громадськістю то підприємство працює прозоро і відкрито. Вся інформація, яка стосується діяльності підприємства розміщується і оновлюється на сайті лісгоспу та на сторінці фейсбук, проводиться обговорення всіх лісогосподарських заходів з місцевими громадами.

Висловлюємо вдячність всім тим, хто по любить ліс та цінує працю лісівників і готовий до співпраці, обговорення та вирішення лісівничих питань, які турбують громадськість.

 

За інформацією 

ДП «Старосамбірське ЛМГ»

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління