На Львівщині планують реалізувати проект з метою прозорого управління лісовими ресурсами області

28 січня 2020р, Новини. Прес-служба

27 січня, у  Львівської обласній  державній адміністрації відбулась зустріч  з представницею Лісової Служби Сполучених Штатів Америки Шілою Стемп.

Сторони поспілкувалися про реалізацію на території Львівської області проекту, що дозволить забезпечити прозоре управління лісовими ресурсами області та ефективну боротьбу з незаконними рубками та іншими видами правопорушень.

Метою Проекту є впровадження доопрацьованої версії публічної карти лісів, реалізованої в 2018 році на підприємстві «Львівський лісгосп» та Національному природному парку «Сколівські Бескиди» на усіх інших лісогосподарських підприємствах області. Планується, що  додатком можна буде користуватися як з комп’ютера чи планшету, так і з телефону

«Питання незаконних рубок є важливим і особливо гострим для наших громад.  Ліс має використовуватися правильно, а населення має знати усе про користування цим ресурсом. Це є наше спільне завдання, яке ми прагнемо реалізувати з вашою допомогою», - наголосив перший заступник голови Львівської ОДА Василь Лозинський.

Окрім того, перший заступник голови повідомив гостей, що на території Львівщини першими у державних та комунальних і військових лісгоспах запроваджено 100% електронний обіг деревини та GPS-моніторинг руху лісовозного транспорту і рейдових бригад.  Також державне підприємство «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр» вирощує садивний матеріал із закритою кореневою системою та забезпечує високоякісним садивним матеріалом лісогосподарські підприємства. Загалом, це понад 3 мільйонів саджанців на рік.

Начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека зазначив. що необхідно підсилити механізми громадського контролю у лісовому господарстві. Відтак, потрібно, щоб вся необхідна інформація була у вільному доступі та не обмежувалась лише електронним реєстром лісорубних квитків на заготівлю деревини. За його словами, додаток повинен не лише доносити до користувачів усю необхідну інформацію, зокрема: електронні карти лісонасаджень, запланованих, затверджених та здійснених вирубок лісів тощо, але й передбачати зворотній зв’язок.  

У свою чергу, Шіла Cтемп запевнила присутніх у зацікавленні реалізації проекту задля публічного і раціонального лісокористування. Також, вона розповіла про реалізацію програми боротьби з лісовими пожежами, яка реалізується спільно з Державною Службою надзвичайних ситуацій України та про інші проекти Лісової Служби США.

Прес-служба Львівського ОУЛМГ,

за матеріалами Львівської ОДА

 

 

 

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління