Лісівники Жовківщини наповнили бюджет на понад 23 млн грн

31 січня 2020р, ЗМІ про нас. Прес-служба

Податкові платежі ДП «Жовківський лісгосп» у минулому  році склали 23,7 млн грн, що практично на мільйон більше, аніж у 2018 році.

Понад третину доходів від господарювання лісівники сплачують державі.  Такий показник уже традиційно робить  підприємство одним із найбільших платників податків Жовківського  та Сокальського районів.

 До бюджетів місцевих рад Жовківщини було сплачено понад три з половиною мільйони гривень. До місцевих рад Сокальщини від лісгоспу надійшло понад три мільйони гривень. Ще двісті тисяч гривень отримали місцеві ради Кам’янка-Бузького району. Загалом, це більше семи мільйонів на рік.

 Податки, сплачені у місцеві бюджети, в основному ідуть на утримання соціальної сфери – школи, дитсадки, дитяче харчування, медичну сферу, утримання доріг і т.д.

Лісівники сплачують більше десяти різних видів податкових зборів та платежів. Це і рентна плата з лісових ресурсів, податок на нерухомість, земельний податок, екологічний, ПДФО, військовий збір, єдиний соціальний внесок та інші.

Дохід від реалізації продукції за підсумками 2019 по підприємству склав 52 млн грн. З нього, від реалізації продукції переробки деревини підприємство отримало понад 12 млн грн. З кожного кубометра заготовленої деревини лісгосп сплатив державі 387 гривень.

Звідси й випливає, що місцеві громади завжди повинні бути зацікавленими в успішній та стабільній роботі лісових господарств. А з огляду на реформу децентралізації, яка повинна закінчитись у цьому році, для багатьох територіальних громад, а зараз місцевих рад, лісгоспи є основними донорами бюджету.

 

Галина МУРАВСЬКА, для Leopolis.news

https://leopolis.news/post/15216/lisivnyky-jovkivshchyny-napovnyly-byudjet-na-ponad-23-mln-grn-?fbclid=IwAR187-HYFmjL9vJBmmiOmmoKeqvT2DaBDU1gVbMQkdU_QsdJwAA-UsKD6qU

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління