Андрій Заблоцький зустрівся з представниками громадських екологічних організацій

7 лютого 2020р, Новини Держлісагентсва. Прес-служба

6 лютого Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький зустрівся з представниками громадських екологічних організацій, зокрема, представником МБО «Екологія-Парво-Людина» Петром Тєстовим, незалежним експертом Дмитром Карабчуком, народним депутатом України VIII скликання Остапом Єднаком.

Голова Держлісагентства обговорив з ними питання ведення лісового господарства в Україні, природо-заповідного фонду, боротьби з незаконними рубками шляхом залучення громадськості до моніторингу лісопорушень, необхідності розроблення методики оцінки екосистемних послуг та ін.

Представники громадськості позитивно оцінили створення онлайн-платфоми lk.ukrforest.com, за допомогою якої громадяни можуть перевіряти законність заготівлі деревини у лісах. Окрім того, вони висловили пропозиції щодо вдосконалення порталу, оприлюднення планів санітарних заходів та ін.

Андрій Заблоцький зазначив, що процес вдосконалення онлайн-платформи триває постійно. «Планується оцифровізувати проекти організацій лісового господарства. У тому числі, вже дали доручення, щоб всі області привели у відповідність оприлюднення планів санітарних рубок», - сказав він.

Під час зустрічі була приділена увага питанню самосійних лісів і їх переведенням до лісового фонду, необхідністю вирішення земельних питань та обов’язковим введенням електронного обліку деревини, яка заготовляється в національних природних парках.

Зустріч продовжилася у більш розширеному форматі з представниками ініціативної групи «Free Svydovets» - активістом і фермером із Закарпаття Орестом Дель Солем; підприємцями, які мають пилорами, Валерієм Павлюком, Іваном Репарюком та Іваном Попюком; координатором і журналістом Ганною Семенюк. Вони розповіли, що їхньою метою є збереження навколишнього середовища від діяльності, яка може зашкодити гірському масиву «Свидовець», та надали звернення щодо перевірки діяльності Ясінянського лісгоспу на Закарпатті.

Голова Держлісагентства Андрій Заблоцький зазначив, що наразі розробляються плани щодо проведення аудиту обласних управлінь та підприємств Карпатського регіону.

Також він повідомив, що підходи до роботи з громадськістю та загальна комунікація в лісовій галузі буде змінюватися з метою більш широкого обговорення всіх проблемних питань і їх вирішення.

«Під час оцінювання начальників обласних управлінь в кінці минулого року було поставлено завдання, зокрема для Карпатського регіону, стосовно переходу від суцільних рубок до поступових і вибіркових. Хто не буде виконувати ці завдання – будуть звільнені. Зараз існують певні об’єктивні проблеми з повною відмовою від суцільних рубок. Тому дав доручення науковцям з інституту гірського лісівництва на Прикарпатті розробити нові правила заготівлі деревини в гірських районах і надати пропозиції щодо їх впровадження», - підкреслив Андрій Заблоцький.

 

http://dklg.kmu.gov.ua/

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління