Національна інвентаризація лісів: Німеччина готова допомогти Україні

11 лютого 2020р, Новини Держлісагентсва. Прес-служба

Проведення Національної інвентаризації лісів стоїть одним із перших на порядку денному. Ми відкриті до співпраці з нашими міжнародними партнерами, щоб якнайшвидше запустити процес. На цьому наголосив Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький на зустрічі з представниками Німецько-українського агрополітичного діалогу (APD).

«Ми маємо показати, що Україна це не країна корупції. Вже зроблено багато речей, які будуть аргументом для суспільства та інших країн, що Україна очищається та запроваджує ефективні заходи боротьби з корупцією. Стосовно лісової галузі – це і запровадження повноцінного електронного обліку деревини, проведення електронних аукціонів, відкритість та доступність інформації про лісове господарство та заготівлю деревини. Ще одним кроком є проведення Національної інвентаризації лісів», - підкреслив Андрій Заблоцький.

Він поінформував, що Указом Президента було передбачено розроблення нормативно-правових актів, необхідних для початку проведення Національної інвентаризації лісів. Окрім того, проведення НІЛ є одним із механізмів виконання Програми діяльності Уряду. Народні депутати України розробили відповідні законодавчі зміни, які дадуть можливість розпочати подальші дії щодо запровадження НІЛ. Законопроект №2379 минулого тижня був прийнятий Парламентом у першому читанні.

Керівник APD в Україні Фолькер Зассе відзначив заходи керівництва держави та Держлісагентства у пришвидшенні започаткування Національної інвентаризації лісів, яка відбувається в Німеччині та інших країнах вже багато років.

Сторони обговорили питання співпраці, зокрема, щодо методичної підтримки, передачі комплекту спеціального обладнання для проведення НІЛ, підготовки фахівців, які здійснюватимуть Національну інвентаризацію лісів та ін.

DSC_0063

 

DSC_0070

 

DSC_0072

http://dklg.kmu.gov.ua/

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління