На Львівщині розпочалася весняна лісокультурна кампанія 2020 року

17 березня 2020р, Новини. Прес-служба

З приходом весни лісівниками Львівщини розпочато весняні лісокультурні роботи.

Державними лісогосподарськими підприємствами Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства заплановано провести лісовідновлення у 2020 році на площі 1940 га, в тому числі створити лісові культури на площі 770 га, з яких 614 га на весні. Поряд з цим заплановано провести доповнення існуючих лісових культур на площі 1052 га. Під час проведення лісовідновлювальних робіт заплановано висадити до 5 млн. шт. сіянців та саджанців деревних порід (сосни звичайної, ялиці білої, модрини європейської, дуба звичайного, бука лісового, клена явора, вільхи чорної та інших).

На лісових ділянках, пройдених вибірковими та поступовими рубками головного користування, завдяки застосуванню природозберігаючих технологій лісозаготівель  вдалося досягти якісного природного відновлення лісу на площі 1170 га. Крім цього на ділянках залишених під природнє поновлення буде проводитись введення недостаючих головних порід та створення часткових піднаметових лісових культур.

У поточному році із загального фонду обласного бюджету для відшкодування витрат при проведенні робіт з створення лісових культур і вирощування садивного матеріалу, державним лісогосподарським підприємствам виділено 2,6 млн гривень, в тому числі 810 тис. грн для створення лісових культур та 1790 тис. грн. на вирощування садивного матеріалу для лісовідновлення.

Розпочато роботи по підготовці лісових розсадників до висівання насіння головних лісоутворюючих та декоративних порід та створення нових шкільних відділень.

Станом на 17.03.2020 року державними лісогосподарськими підприємствами створено 216,6 га лісових культур.

 

 

Відділ лісового господарства Львівського ОУЛМГ

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління