Пам’яті Володимира Андрійовича Горгуца!

28 квітня 2020р, Новини. Прес-служба

Сумна звістка прилинула вчора з містечка Рудки, що у Самбірському районі. Перестало битися серце Володимира Андрійовича Горгуца. Все своє життя Володимир Андрійович пропрацював помічником лісничого Рудківського лісництва Самбірського лісгоспу.

У вже далекому 1993 році мене було призначено лісничим Рудківського лісництва, а до цього лісництво очолювали заслужені лісівники України батько і син Біласи, Йосиф Якимович і Юліан Йосифович – лісівники з великої букви.

Володимир Андрійович Горгуц почав працювати помічником лісничого у 1961 році, ще коли лісництво очолював Білас Йосиф Якимовиич. Їх спільною працею був закладений дендрологічний парк загальнодержавного значення «Рудківський» - окраса м.Рудки.

Вже з перших днів нашої спільної роботи Володимир Андрійович став не просто помічником за посадою, а справжнім наставником і старшим другом. Не було таких лісівничих питань, у яких би не знався  Володимир Андрійович. Він щиро ділився лісівничою мудрістю зі мною, молодим лісничим, та іншими лісівниками. А що вже казати про документацію у Рудківському лісництві – вона велася ретельно, педантично, у чіткій відповідності до вимог!

Інтелігент! За всі роки спільної праці не чув від нього «міцного» слівця. Повага до людини, гідність у всьому, відповідальність і обов’язковість – його життєві принципи, справжній  приклад для наслідування.

Великий патріот України. Походив з родини переселенців з Польщі в результаті операції «Вісла». Тихою, невтомною працею на лісовій ниві розбудовував Україну.

Лісівнича спільнота втратила справжнього Лісівника, Людину, старшого Друга.

А залишились створені руками Володимира Андрійовича  та колег-лісівників прекрасні ліси Рудківського лісництва та добрі справи, зроблені ним.

Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства висловлює щирі співчуття родині Горгуців, колективу Рудківського лісництва і Самбірського лісгоспу з непоправною втратою.

Вічна пам'ять!

 

                                                                                               

Анатолій Дейнека

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління