Нещадні браконьєри

5 травня 2020р, Новини. Прес-служба

Вчора, 4 травня 2020 року, близько 21:00 год. поступила інформація від жителів с. Нагачів Яворівського р-ну про те, що на околиці села виявлено тушу лося. Разом з лісовою охороною на виклик виїхали працівники поліції, де уже знаходилися штатні працівники тутешнього мисливського товариства ГОСМР «Крук» та місцеві мешканці.

На місці події було встановлено, що це двох - трьох річна самиця лося, яку не раз бачили місцеві жителі ще з трьома іншими лосями. Вона загинула від рук браконьєра, який стріляв із близької відстані з гладкоствольної рушниці зарядженою картеччю. Отримані твариною вогнепальні поранення були не сумісні з життям.

Станом на теперішній час загиблу тварину передано під охорону працівникам мисливського господарства «КРУК» і проводяться слідчі дії, виясняються всі обставини загибелі тварини та коло осіб, можливо причетних до її загибелі.

Лось занесений до Червоної книги України і, у разі встановлення негідника, на совісті якого лежить знищена ним самиця лося, він мав би відшкодувати збитки товариству мисливців "Крук" та понести кримінальну відповідальність за скоєне.

Львівське ОУЛМГ звертається з проханням до жителів навколишніх неселених пунктів та свідків, які могли бачити автомобіль або інший транспортний засіб чи підозрілих осіб, - надавати інформацію до відділу Національної поліції Яворівського району, районному мисливствознавцю Яворівського району або членам місцевого мисливського товариства «Крук».

Про результати розслідування будемо додатково інформувати читачів у наступних публікаціях.

   Відділ охорони, захисту лісу

                                                                                               та мисливського господарства

                                                                                              Львівського ОУЛМГ

 

Ключові слова:

браконьєри

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління