Охорона лісів – на контролі!

28 травня 2020р, Новини. Прес-служба

27 травня 2020 року під головуванням першого заступника голови Львівської облдержадміністрації Андрія Годика відбулася нарада щодо заходів протидії незаконним рубкам, незаконному обігу деревини та проблемних питань в лісовій галузі.

На нараді були присутні представники правоохоронних органів, Державної екологічної інспекції у Львівській області, Головного управління Держпраці у Львівській області, Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства «Галсільліс», військових лісгоспів та громадських об’єднань.

Начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства п.Дейнека А.М. доповів про ситуацію із незаконними рубками в державних лісогосподарських підприємствах управління, заходи, які приймаються щодо їх зменшення, подякував органам влади, правоохоронним та природоохоронним органам, громадським активістам за спільну працю по охороні лісів від лісопорушень. Варто зазначити, що обсяг незаконних рубок зменшився з 3268м3 у 2016 році до 935м3 у 2019 році.

Голова громадської організації лісозаготівельників та деревообробників Львівщини п.Когут М.В. повідомив присутніх, що бувають випадки, коли блокується робота підприємців, безпідставно перекриваються дороги. Тому підприємці Львівщини, які займаються переробкою та реалізацією деревини, ставлять питання про притягнення до відповідальності винних у перешкоджанні законної підприємницької діяльності.

Голова ГО «Майдан Старосамбірщини» п. Василь Курій зазначив, що лісова галузь потребує реформування, напрацювання законодавчих ініціатив у співпраці всіх дотичних структур.

За підсумками наради  Андрій Годик наголосив на необхідності реалізації деревини через систему електронних торгів, належного оформлення документів, що є підставою для планових рубок та посилення контролю за діяльністю лісогосподарських підприємств.

Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства нагадує, що в управлінні діє пряма телефонна лінія (032-297-61-21) для повідомлень про незаконні рубки, браконьєрство та інші лісопорушення.

  Відділ охорони, захисту лісу та

мисливського господарства

Львівського ОУЛМГ

 

Ключові слова:

охорона лісів

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління