Вирощування декоративного садивного матеріалу у теплицях Боринського лісгоспу

28 липня 2020р, Новини підприємств. Прес-служба

Великою особливістю ДП “Боринське лісове господарство” є не тільки те, що воно займається основними видами лісогосподарської діяльності: вирощуванням садивного матеріалу основних лісоутворюючих порід нашого регіону, висаджуванням на ділянках відведених під лісовідновлення та доглядами, охороною лісу та заготівлею деревини, а й досить активно – вирощуванням декоративного садивного матеріалу. Одна з найважливіших справ у вирощуванні декоративного садивного матеріалу - заготівля та посадка зелених живців.

Розмноження зеленими живцями – спосіб, який дозволяє при невеликих витратах вихідного матеріалу отримати велику кількість укорінених живців багатьох цінних декоративних порід, а інколи зелене живцювання є єдиними способом отримати прийнятний в плані вкорінення результат. Для укорінення використовують приріст поточного року з маточних дерев і кущів. А саме відрізки пагонів поточного року, що почали дерев’яніти, довжиною 5 – 7 см з 2 – 3 листочками.


Працівниками спеціалізованого лісорозсадника, який знаходиться на території контори підприємства здійснюється заготівля живців як хвойних так і листяних порід дерев та кущів. Основні породи, які використовують для живцювання хвойних порід – це насамперед туї, кипарисовики, ялівці різних видів і форм. Листяні породи – це гортензії, спіреї, форзиції, жасмини та інші декоративні красивоквітуючі кущі.

За інформацією

ДП "Боринське лісове господарство"
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління