У Славському лісгоспі обговорили проблемні питання всихання ялинників в Карпатах

8 серпня 2020р, Новини. Прес-служба

8 серпня 2020 року в рамках робочої поїздки по лісових господарствах Львівщини Голова Державного агентства лісових ресурсів України Василь Кузьович відвідав Славський лісгосп, а саме ландшафтний заказник місцевого значення на горі «Маківка», смерекові ліси якої масово всихають.

Тут неодноразово проводились виїзні колегії науковців та практиків, які вносили свої рекомендації щодо проведення відповідних лісогосподарських заходів.

Завдячуючи науковому супроводу Національного лісотехнічного університету України частину всихаючих насаджень вдалось вчасно забрати і переформувати у змішані насадження.

«Оглянув ділянки, де за науковою програмою були проведені рубки та висаджений молодий ліс, який зараз милує око», - зазначив Голова відомства.

На превеликий жаль, потім через певні законодавчі обмеження та бюрократію не вдалося завершити заміну всихаючих насаджень, які зараз перетворились на гектари мертвостоячого лісу.

Саме на цій горі в першій світовій війні полягли за волю України в боротьбі з російськими окупантами Українські Січові Стрільці.

Сьогодні тут встановлений Меморіал в їхню честь. Голова Державного агентства лісових ресурсів України Василь Кузьович покладанням квітів вшанував пам’ять героїв.

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління