Лісові дороги – артерії життя лісу

8 серпня 2020р, Новини. Прес-служба

В межах робочого візиту голова Державного агентства лісових ресурсів України проінспектував роботи по будівництву та ремонту лісових автомобільних доріг в ДП «Славське ЛГ» та ДП «Сколівське ЛГ».

Ці два підприємства є лідерами по будівництву лісових доріг в області. Від моменту початку будівництві доріг за новими європейськими    технологіями з 2007 року на кожному з підприємств побудовано понад 150 км нових лісових доріг.

Будівництво лісових доріг дало можливість лісогосподарським підприємствам застосовувати нові екологобезпечні технології на лісозаготівлях, які наносять мінімальної шкоди навколишньому середовищу, проводити роботи із заміни всихаючих ялинових лісів на корінні біологічно стійкі деревостани, забезпечити протипожежний захист лісів, покращення рекреаційного використання їх, зменшити витрати на лісозаготівельні роботи, особливо на трелювання деревини, та значно збільшити продуктивність праці на лісозаготівлях.

Під час відвідування ландшафтного заказника місцевого значення «Маківка», що знаходиться в Головецькому лісництві ДП «Славське ЛГ» оглянув стан лісової дороги протяжністю 4,75 км, яка побудована підприємством у 2014 році. Дорога знаходиться у відмінному стані, незважаючи на тривалу експлуатацію. Вартість будівництва дороги з твердим гравійно-щебенистим покриттям з місцевого матеріалу становила 2,8 млн. грн.

Головою агентства оглянуто процес будівництва лісової дороги в урочище «Ключ» Дубинського лісництва ДП «Сколівське ЛГ». Лісова дорога протяжністю 1,4 км будується з метою доступу до пристигаючих та стиглих ялинових насаджень гусеничним екскаватором «ATLAS». Голова високо оцінив якість будівництва лісової дороги та висловив надію, що підприємство і надалі проводитиме роботу у цьому напрямку.

 

Ключові слова:

Лісові доои

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління