Процеси природного відновлення лісів в Бібрському лісгоспі

21 серпня 2020р, Новини. Прес-служба

З метою дослідження процесів природного відновлення лісів та відпрацювання необхідних лісівничих заходів для його досягнення, на підприємствах Львівського ОУЛМГ спільно з науковцями Національного лісотехнічного університету України на початку 2000-х років було закладено ряд науково-виробничих стаціонарів. Так в букових лісах ДП «Бібрське лісове господарство» функціонують науково-виробничі стаціонари «Суходільський», «Романівський» та «Перемишлянський». За цей період лісівниками спільно з науковцями проведено дослідження та ряд лісогосподарських заходів (сприяння природному відновленню, ввід недостаючих головних порід, санітарно-оздоровчі заходи, вибіркові рубання та рубки переформування).

Для визначення стану процесів природного лісовідновлення першим заступником начальника Львівського ОУЛМГ Целенем Я. П. і головним лісничим ДП «Бібрське лісове господарство» Пилипівим М. І. 20.08.2020 проведено огляд науково-виробничих стаціонарів та об’єктів природного лісовідновлення.

Науково-виробничий стаціонар «Суходільський» розташований у кварталі 30 виділ 5 і кварталі 31 виділ 1 і 3 Суходільського лісництва на площі 13,0 га, який складається з 11 секцій – 10 дослідних і однієї контрольної, де було проведено одинадцять різних способів рубок.

Науково-виробничий стаціонар «Романівський» розташований в кварталі 41 виділ 14 і кв. 42 виділ 15 Романівського лісництва на площі 1,36 га з метою вивчення процесів природного відновлення  і формування змішаного різновікового деревостану.

У ході обстеження науково-виробничих стаціонарів було визначено необхідність проведення ряду лісогосподарських заходів у осінньо-зимовий період у зв’язку із добрим плодоношення бука в цьому році.

Також було оглянуто стан проведення цьогорічних рубок переформування в Суходілському лісництві в кв. 55. виділ 3.2 Пл. 8,0 га і Романівському лісництві в кв. 42 виділ 16.1 пл. 4,3 га.

Позитивну оцінку отримали лісові культури дуба звичайного 2014 року садіння в кварталі 54 виділ 14 пл.2,8 Суходільського лісництва, де якісно були проведені лісівничі догляди.

 

Відділ лісового господарства Львівського ОУЛМГ

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління