Відбулись установчі збори зі створення нової Громадської ради при Львівському ОУЛМГ

9 жовтня 2020р, Новини. Прес-служба

08 жовтня 2020 року у приміщенні обласного управління відбулись установчі збори з формування нового складу Громадської ради при Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Відкрила та оголосила порядок проведення установчих зборів голова ініціативної групи по формуванню нового складу Громадської ради при Львівському ОУЛМГ Наталя Писарчук.

Участь у роботі установчих зборів взяли 35 представників громадських об’єднань, з яких 31 представник - персонально та 4 в онлайн режимі.

Присутній на зборах перший заступник начальника Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Ярослав Целень  у вступному слові зазначив, що лісівники Львівщини є відкриті для суспільства. Завдяки зацікавленості з боку громадськості до питань лісогосподарської діяльності створені та діють Механізми громадського контролю в лісгоспах Львівського ОУЛМГ. На даний час пріоритетними для лісівників Львівщини є перехід від суцільної системи рубань лісу на вибіркову на засадах наближеного до природи лісівництва. Для цього необхідно внести зміни до чинної нормативно-правової бази. За підтримки науковців лісівниками проводяться вибіркові рубки головного користування та рубки переформування насаджень, які найбільше відповідають природі лісу.

Також він розповів  про історію створення Громадської ради при управлінні, відзначив допомогу Громадської ради у оперативному реагуванні та вирішенні проблемних питань лісового господарства, а також сприянні у питаннях розвитку природно-заповідного фонду та рекреаційної діяльності в лісах Львівського ОУЛМГ. 

Ярослав Целень зауважив, що співпраця з громадськістю відноситься до пріоритетних завдань діяльності Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства та подякував за роботу Громадської ради попереднього скликання, висловивши сподівання й надалі плідно та активно співпрацювати з новим складом Громадської ради.

Наталя Писарчук поінформувала про роботу ініціативної групи з підготовки установчих зборів, результати розгляду документів та відбір кандидатів, допущених до участі в установчих зборах для формування нового складу Громадської ради при Львівському ОУЛМГ. У своїй роботі ініціативна група керувалась Постановою Кабінету Міністрів України від 03 листопада 2010 року № 996 (в редакції Постанови Кабінету Міністрів України від 24 квітня 2019 року №353) та протокольними рішеннями Ініціативної групи.

За результатами голосування кандидатами до нового складу Громадської ради при Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства увійшли 35 представників інститутів громадянського суспільства.

Перше засідання Громадської ради при Львівському ОУЛМГ (складу 2020-2022рр.) планується провести після 25 жовтня 2020 року.

Прес-служба Львівського ОУЛМГ

 

Ключові слова:

Установчі збори

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління